Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez ljutnje

Dubai: Mogu li se rastati od žene SMS-om? Može, nema problema!

mobitel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.03.2013.
u 23:34

Ukoliko muž pošalje ženi SMS poruku koja sadrži riječ "razvod" to je dovoljno da bi razvod vrijedio

Iz nekog razloga odlučili ste se rastati od žene i to joj javiti SMS-om, no je li takav razvod legalan i važeći. Prema pisanju arapskog lista Al Ittihad u Dubaiju je!

Ukoliko muž pošalje ženi SMS poruku koja sadrži riječ \"razvod\" to je dovoljno da bi razvod vrijedio, nalaže fetva Odjela islamskih poslova i dobrotvornih aktivnosti u Dubaiju, piše klix.ba.

Upit je naime stigao od jednog muškarca kojeg je nakon svađe supruga ostavila i otišla u kuću svog oca. Tamo je stigao i ostavljeni muž koji joj je rekao kako se rastaje od nje. U svađi joj je to još jednom ponovio, a na karaju joj je i poslao SMS istog sadržaja, s obzirom da šerijatski zakon nalaže da se to tri puta kaže.

Tamošnji islamski učenjaci kazali su mu kako mu u ovom slučaju razvod nije važeći jer ga je izrekao u ljutnji, no da je SMS poslao u trenutku kad nije bio u ljutnji mogao bi biti valjan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije