Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Državno odvjetništvo odbacilo Bujančevu kaznenu prijavu protiv Stipe Milanovića

– Indikativno je da sam o ovome čuo iz medija, a ne od Državnog odvjetništva – rekao je Bujanec.
25. veljače 2016. u 17:14 70 komentara 6996 prikaza
velimir bujanec
Foto: Screenshot YouTube

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu koju je novinar Velimir Bujanec u listopadu 2015. podnio protiv Stipe Milanovića, oca tadašnjeg premijera, Zorana Milanovića. Bujanec je podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje te davanja lažnog iskaza. Oba navoda ODO je odbacilo, a rješenje je donijelo 17. veljače.

– U obrazloženju piše da rezultati kriminalističkog istraživanja ne ukazuju da je imenovani, dakle ja, počinio navedena kaznena djela. Svjedoci su rekli da u mojoj izjavi nisu čuli prijetnju. Uostalom, kako jedan starac invalid može prijetiti Velimiru Bujancu – kaže otac bivšeg premijera Stipe Milanović.

Podsjetimo, Velimir Bujanec o navodnim prijetnjama izvijestio je na svome profilu na Facebooku, napisavši da mu je Stipe Milanović pred svjedocima rekao. "O mojim sinovima pričaš gluposti. Rekao sam Kreši da te treba prebiti..."

Velimir Bujanec kaže da je ova odluka bila očekivana. 

– Indikativno je da sam o ovome čuo iz medija, a ne od Državnog odvjetništva. Kad sam podnosio kaznenu prijavu, slali su me iz jedne policijske postaje u drugu pa potom u treću da bi je uopće zaprimili. Već tada mi je bilo jasno da od toga neće biti ništa, no bez obzira na sve, važno mi je da je javnost doznala kako se ponaša obitelj Milanović – rekao je Bujanec.

Dodao je i da je "jasno da je jedan dio Državnog odvjetništva pod kontrolom bivše vlasti".

– To je očito i iz nekih drugih slučajeva – aktualnog Milijana Brkića i Zdravka Mamića, pa sve do progona vukovarskih branitelja i ljudi iz Savske 66. Sutra, kada će opet prijetiti novinarima, Državno odvjetništvo ponovno neće učiniti ništa. Prijetilo se i Gordanu Maliću, ali i po tom pitanju DORH nije učinio baš ništa. Sve ovo čine umjesto da istražuju kriminal Krešimira Milanovića – kaže Bujanec.

Novinar Bujanec tvrdi da je Stipe Milanović utjecao na svjedoke u ovom slučaju.

– Nalazio se na zagrebačkoj periferiji u jednom kafiću i tražio ih je da promijene iskaz. Objavio sam i fotografije koje svjedoče o tome. Ako nije kriv, što se imao s njima nalaziti. I zbog toga jedan aplauz neokomunističkom Državnom odvjetništvu – kaže Bujanec.

Najavio je i da ovo nije kraj sudskog procesa u vezi sa Stipom Milanovićem.

– Odvjetnik Vladimir Terešak preuzet će ovaj postupak i nastaviti s kaznenom prijavom protiv Stipe Milanovića. Nadamo se da bi se kroz nekoliko mjeseci i u represivnom sustavu mogle dogoditi neke promjene pa bi i objektivnost DORH-a mogla biti veća – rekao je Bujanec. 

>> Bujanec kazneno prijavio Stipu Milanovića

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • afer:

    Da li će Državno odvjetništvo u istom stilu odbaciti Ostojićeve kaznene prijave svega i svaćega ili vrana-vrani ne vadi oći???

  • berogrga:

    Kada je Mamić navodno prijetio, dorh je odmah reagirao i optužio Mamića, a kada Milanovićev tata prijeti, nikom ništa. Isto tako Krešo Milanović u ovoj državi može raditi što hoće. Jel se sjećate nedavnog članka na 24 sata o razbijanju ... prikaži još!u kriminala i pranja novca preko fiktivnih tvrtki koje posluju sa zlatom? Zašto je sve utihnulo nakon tog članka, a da i Krešo Milanović je u toj priči, pa su porezna, mediji, dorh i uskok sve pomeli pod tepih. DORH je zaštitnik mutnih poslova obitelji Milanović!

  • Starotopoljanin:

    Bravo za Bujanca,samo tesko ces ti istjerati pravdu protiv stipe cuvara golog otoka.jaki su ti ti milanovici,a pogotovo ovaj ranjeni zoka.