Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
faza samoopisivanja

Državni zavod za statistiku: Dosad uspješno popisano više od 200 tisuća građana

Započelo samostalno popisivanje stanovništva kroz sustav e-Građani
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
14.09.2021.
u 22:29

Iz DZS-a napominju da u prvoj fazi provedbe Popisa do 26. rujna građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva

Do utorka u 19 sati uspješno je popisano više od 200 tisuća građana u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samoopisivanje), priopćio je Državni zavod za statistiku.

Iz DZS-a napominju da u prvoj fazi provedbe Popisa do 26. rujna građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica - jedno kućanstvo, ističu u priopćenju.

Takav način samopopisivanja, dodaju, omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

VIDEO Englezi idu u najveće testiranje krvi: Tako će detektirati 50 tipova raka!

Komentara 3

LE
Lezerni
23:19 14.09.2021.

Ne zanima me popis! Niti digitalno niti putem popisivaca, drzava gura svoj vjecito znatizeljni nos putem hrpe pitanja kojima uopce nije mjesto u popisu.

DU
Deleted user
22:54 14.09.2021.

Drzavni zavod za statistiku mora izraditi registar stanovnistva...i vec su to morali uciniti....era he digitalizavije..hrvatska ima dva miljuna automobila i svaki ima registarsku plocicu...a stanovnika nema 2 puta vise od automobila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije