Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Državni tajnik za EU integracije: Hrvatska čini sve što može

zastava, eu
Marko Lukunić/Pixsell
07.05.2010.
u 12:15

- Za svog mandata mnogo je učinio u reformi pravosuđa. Prelazi na uglednu funkciju s koje će i dalje moći pomagati Hrvatskoj.

Uspije li Hrvatska za španjolskog predsjedanja Europskom unijom otvoriti sva poglavlja pristupnih pregovora, a zatvoriti njih 24 ili 25, tada ćemo njemačko predsjedanje dočekati u završnoj fazi pregovora, rekao je državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković komentirajući špekulacije da s obzirom na sadašnje stanje u pregovorima, Hrvatska ulazak u Uniju može očekivati tek 2013. ili 2014. godine.

Dodao je kako su pregovori dvosmjeran proces u kojemu hrvatska Vlada čini sve što može te da je važna i pomoć hrvatskih prijatelja među članicama EU. Osvrnuo se i na najavljeni prelazak ministra Šimonovića na položaj pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.

- Za svog mandata mnogo je učinio u reformi pravosuđa. Prelazi na uglednu funkciju s koje će i dalje moći pomagati Hrvatskoj - rekao je Plenković. Zajedno s delegacijom MVPEI-ja, te veleposlanicima Italije i Španjolske, Alessandrom Pignatijem Morenom di Custozom i Manuelom Salazarom te šefom delegacije EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom Pulu je posjetio u sklopu Europskog tjedna čiji je glavni cilj, kako je rečeno, građanima prije referenduma o ulasku u EU dati cjelovitu i točnu informaciju.

Komentara 7

OB
-obrisani-
13:41 07.05.2010.

Pogledajmo što se događa EU Bankrot do bankrota to je realistična slika EU danas Ovo sada je agonija pred smrt EU pacijenta koji boluje od neizlječive bolesti po imenu BANKROT EU je potrošena roba a rok trajanja joj istjeće zae za nekoliko godina

UK
Ugo Kajvez
12:58 07.05.2010.

07.05.2010. u 12:42h savski . Ti se možeš odmah k njima preseliti, preporučio bi ti grčku tako da osjetiš na vlastitoj koži što te čeka ..........

SA
savski
12:42 07.05.2010.

...Hrvatska ulazak u Uniju može očekivati tek 2013. ili 2014. godine. to znaju vec sve ptice na grani...i to je optimistican statement..2015 je ralnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije