Naslovnica Vijesti Hrvatska

Državni tajnik: Garantiram da u robnim zalihama nema zaraženog mesa

Ravnateljstvo za robne zalihe ostvarilo je u 2017. godini višak prihoda nad rashodima u iznosu od 56,6 milijuna kuna
22. veljače 2019. u 14:13 3 komentara 167 prikaza
meso
Foto: MATEJ LESKOVSEK/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Garantiramo da u robnim zalihama RH nema zaraženog mesa iz Poljske, poručio je danas u Saboru državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić podnoseći Izvješće o stanju i upravljanju robnim zalihama za 2017. godinu.

kebab Na granici Granična policija zaustavila kombi vozilo s mesom: Pozvana veterinarska inspekcija

- Garantiramo da takvog mesa nema u zalihama jer nabavljamo samo živu stoku, a ne prerađeno meso dok se ono konzervirano meso nabavlja od renomiranih domaćih proizvođača – naglasio je Antonić odgovarajući na upite SDP-ovih Željka Jovanovića i Gordana Marasa koje je zanimalo postoji li mogućnost da je takvo meso završilo i u robnim zalihama.

Mario Antonić | Autor : Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ravnateljstvo za robne zalihe, izvijestio je, ostvarilo je u 2017. godini višak prihoda nad rashodima u iznosu od 56,6 milijuna kuna.

- To je upotrijebljeno za nabavu roba i popunu Bilance strateških robnih zaliha te tekuća i dodatna ulaganja u vlastita skladišta. U 2017. nabavljeno je, od prehrambenih proizvoda, 15 tisuća tona kukuruza, 20 tona jaja u prahu, 20 tona brašna, 125 tona svinjskog mesa, 100 tona tjestenine i 100 tisuća litara ulja. Od neprehrambenih proizvoda 5 tisuća komada zaštitnih kombinezona i pet pumpi velikog kapaciteta. Ukupna vrijednost roba robnih zaliha na dan 31. prosinca 2017. iznosila je 575,6 milijuna kuna - izvijestio je Antonić.

Milan Kujundžić termička obrada Kujundžić: Nema opasnosti za zdravlje onih koji su konzumirali zaraženo meso

Što se tiče vatrogasne opreme, za koje su zastupnici tražili veća izdvajanja, u robnim zalihama ukupno ima 59 vozila, a državni tajnik Antolić je najavio kako se ove godine planira nabaviti dodatnih 12 vozila, ali i šatori, brodice, poplavne brane, visokoprotočne pumpe i potopne pumpe.

Govoreći o vatrogascima, Mostov Miro Bulj osvrnuo se na sudske procese jedinog preživjelog vatrogasca s Kornata Frane Lučića kojem ni nakon 12 godina nije isplaćena odšteta te je najavio peticiju koju će uputiti najvišim institucijama države kako bi se, kako je naglasio, zaustavio državni teror žalbama i pravosudna trakavica.

VIDEO Miro Bulj u Saboru pustio i pjevao 'Ustani, bane':

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Hrvatinic:

    Kad nesto kazu drzavni tajnici i glavni tajnici kojih ima oko 150 onda je to tako... . . ..njihovo je jamstvo u obliku kad ti kazem

  • Mediterraneo:

    a mi ujutro na posao , 160 sati mjesecno plata 4000 kuna , sretni pijuckamo pivicu, ujutro na kavicu i komentiramo u vecernjem. ima li sretnije nacije od nas?