Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni testovi
Povratak na članak

Državna matura će se polagati za praznike

Nije "procurilo": engleski test nije bio o GMO-u ni o odorama.

Komentari 4

VP
Valentina Prokić
22:15 18.03.2010.

Meni još uvijek nije jasno zašto se ovaj ispit polaže prije kraja školske godine...šta ako učenik položi maturu, a poslije ide na popravni ili ne daj bože padne razred ?!? Još jedna idiotarija hrvatskog visoko intelektualnog obrazovnog miljea. Ako su te mature bodovane za određene fakultete, šta je s onim faksovime čiji su ispiti nepokriveni ; kineziološki npr. Nije dovoljno ići po svijetu, vidjeti i kopirati, treba ići, odprakticirati tamo pa pnda kopirati ako je dobro...ma tko sam ja da im pametujem.

VL
KA
kacavida
10:38 19.03.2010.

Evidentno je pre-previše nedorađenosti i šeprtljavosti u provedbi državne mature zbog koje najviše trpe djeca, njihovi roditelji i njihovi profesori. Prije svega ta se matura provodi paralelno s redovitom nastavom i opterećenje na djecu koja imaju čak 18-19 obaveznih predmeta (!!! toga nema nigdje drugdje) je nevjerojatno. Takvo opterećenje neće imati ni na jednom fakultetu ! Ove odluke \"preko noći\" da se idućim generacijama neće odrediti skupina romana koju moraju pripremiti za maturu je također ihitrena. Zašto ? Zato što postoji internet, forumi i razna nagađanja potencijalnih tema ??! Sve to oko državne mature beskrajno je nezrelo, a čini mi se da postoje elementi koji bi lako mogli biti i utuživi s pozicije prava djece ...

VL
MI
mirakw
18:46 19.03.2010.

uništiše nam školstvo! zar ne znaju gospoda iz dotičnog ministarstva da će se bolonja najvjerojatnije ukinuti i to ni manje ni više nego u samoj Bologni! Ima ona svojih i dobrih strana ali zašto uvijek moramo pokupiti one loše! Srećom, pa sam se školovao/la po starom sistemu.

VL
NO
noveinfo
21:35 21.03.2010.

haha.. ovo je smiješno. tko kaže da teme nisu procurile? zar nitko nije pogledao teme na probnoj državnoj maturi koji su pisali naši treći razredi srednji škola? ja jesam.. bio je Otac Goriot. što znači, onaj tko je iznio teme znao je koje su samo ih nije precizirao... pih.. teme nisu procurile, smiješno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.