Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uljanik
Povratak na članak

Danas novo ročište: Državi prijeti naplata još milijardu kuna

O tvrdnjama vezanim za naplatu državnog jamstva za novogradnju 500 od gotovo milijardu kuna ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat kazao je da je prejudiciranje takvih stvari vrlo neodgovorno i opasno

Komentari 14

MO
moškov
07:47 24.04.2019.

To je mariceva financijska odgovornost. Ili neodgovornost nebriga bacanje novaca koje smo ostvarili zaduzivanjem po lihvarskim kamatama .a tek nadolezece zlo euro....

VL
Avatar freen
freen
11:03 24.04.2019.

zatvorite to ,

VL
ST
stefj
09:06 24.04.2019.

Nevjerojatno, ovaj sindikalist i dalje traži da država, tj. svi mi isplatimo plaće... Na osnovu čega i zašto? Da u talu s IDS-om i dalje mogu pustošiti proračun? Godinama su sjedili u upravnim i nadzornim odborima brodogradilišta i ništa im nije smetalo što su se trošili novci od avansnih uplata za brodove za koje se znalo da se nikada neće isporučiti... Odbili su restrukturiranje jer im se sviđalo biti na proračunu - nije bitno što se napravio, uvijek možeš štrajkati i napraviti pritisak na državu da se isplate plaće... A nisu niti pomogli blokadom brodogradilišta, pa niti kooperanti nisu mogli raditi... Je, sad je teško, no sada svi mi trpimo posljedice nerada i pljačke u Uljaniku zadnjih 10-tak godina. Pa uspjeli su uništiti i 3. maj, brodogradilište u koje je država uložila milijarde za restrukturiranje i koje je radilo pozitivno...

VL
Avatar IgorBr
IgorBr
07:49 24.04.2019.

Brodogradilišta, crkva, branitelji, poljoprivredni poticaji... kad god čujem "nacionalni ponos" ili "strateški interes", odmah se primam za novčanik.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:15 24.04.2019.

netko je uzimao avanse i trošio ih, netko je jamstva izdavao... zna se tko. i zna se točno odgovornost svakog u lancu. čemu se sad prenemagati, kad je jasno da je uljanik završena priča. 47% uljanika drže mali dioničari. gdjee su oni u svemu tome, gdje su se to oni i zašto nise organizirali i upravljali svojim poduzećem? oni plus državni dio od 10-ak posto, je većina koja donosi odluke. kolko su drugi dioničari davali jamstva 'svojem' poduzeću? da čujem... zašto nisu? neka padne i propadne, dokazali smo se kao narod da nismo sposobni za proizvodnju brodova. male jahte i pranje brodova, to da. farbanje, tankiranje, punjenje sa vodom i hranom, to možemo. to možemo uvesti pa 'ugraditi'. neki dan u zagrebu vidio prikolicu za traktor, konstrukcija koja ubije i srednji john dere, a kamoli mali ferguson. a djed se smije, veli sve je iz uljanika! štel kakav nema najveća majevica. al ok, ajmo svi plakati nad uljanikom, za kojeg smo već istresli 15 mlrd kuna (uljanik + 3. maj, koji su jedna ekipa...). ajmo im još platiti milijardu za njihove igre sa željom da eto i oni grade brodove. al nakon toga nas više nije briga. imaju irsku i njemačku, italiju, tamo nek grade brodove kao u uljaniku. tamo se nek dokazuju. nama su se dokazali.

VL
PR
PrimoracRi
15:07 24.04.2019.

Niš se ne brinite sad će krenuti inspekcije po harač na Jadranu i milicija po harač na cestama,malo još pojačati koji porezić ili trošarnicu i ne brinite sve će"država "platiti. Jelte Darkec.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.