Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Država se igra copy/paste pravosuđa: Ovo su najbizarnije presude, suci prepisuju čak i tipfelere

Kako je moguće na isti način obrazložiti presude koje su podnijeli različiti tužitelji?

Komentari 6

SL
slavenZadravec
19:31 15.11.2021.

Netko tko sam nije u stanju sastaviti obrazloženje vlastite presude ne bi trebao moći biti sudac u evropskoj državi. Naime, ukoliko sami niste u stanju oblikovati svoje misli u pisani tekst ne možete završiti niti osnovnu školu (dobiti prolaznu ocjenu iz hrvatskog), a kamoli nešto više.

VL
OB
obican
19:44 15.11.2021.

Kod nas je sve moguce, daleko smo mi

VL
Avatar Nlnja
Nlnja
20:51 15.11.2021.

Ne vidim problem u tome da se suci u sličnim slučajevima pozivaju na postojeću sudsku praksu ako je presuda zakonita i pravična. Previše se negativnog publiciteta daje pravosuđu, a premalo lošim zakonima koje predlaže vlada i donosi parlament, a ne suci.

VL
AL
algyx
10:45 16.11.2021.

realno sudsku praksu treba standardizirati. i isti postupak treba imati isti rezultat/presudu a ne po volji suca nekima dati povoljniju presudu... npr politicaima i mocnicima. Ako se radi o istom prekršaju ili kaznenom djelu svi trebaju dobiti iste presude. Ne mogu neki biti u povoljnijem položaju od drugih na temelju pozicije/stranačke iskaznice

VL
OV
ovcalila
23:47 15.11.2021.

Sazrijelo je vrijeme da se remetinec prebaci na goli otok, turizam bi cvao svaka agencija, općina i ministarstvo imaju turiste za tu destinaciju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.