Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemljišta, stanovi...

Država prodaje brojne nekretnine: Jedan stan stoji samo 25 tisuća eura

Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
1/2
08.10.2020.
u 10:51

Javnim pozivom, koji će trajati do 6. studenoga, ponuđeno je na prodaju 13 stanova

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je dva javna poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u državnom vlasništvu, pri čemu se jedan natječaj odnosi na stanove, a drugi na građevinska i zemljišta sa zgradama.

Javnim pozivom, koji će trajati do 6. studenoga, ponuđeno je na prodaju 13 stanova, za svaki je objavljena dokumentacija koja sadrži fotografije stana te neslužbenu kopiju zemljišno-knjižnog izvatka, a također, osim podataka o adresi, kvadraturi i poziciji u zgradi, za svaki stan je, između ostalog, navedena i početna cijena, iznos jamčevine, kao i termin u kojem će stan biti dostupan za razgledavanje.

Pritom se 11 stanova nalazi na raznim lokacijama u Rijeci, a dva u Kaštel Štafiliću.

Jedan od stanova u Kaštel Štafiliću, površine 46,97 četvornih metara, ima i utvrđenu najvišu početnu cijenu, 436 tisuća kuna. Dvije tisuće kuna manje, 434 tisuće kuna, visina je početne cijene jednog stana u Rijeci, površine 47,67 četvornih metara.

Video: U povodu zaprimanja novih zahtjeva ministar Darko Horvat posjetio je APN

 

Ova dva stana među onima su s najvećom kvadraturom, dok je najmanji stan površine 17,88 četvornih metara, nalazi se na šestom katu zgrade u Rijeci, a početna mu je cijena 187 tisuća kuna (oko 25 tisuća eura).

Kako je vidljivo iz priloženih fotografija, stanovi se, gotovo bez iznimke, nalaze u lošem stanju i potrebna im je renovacija.

Ponude s cjelokupnom dokumentacijom podnose se na adresu resornog ministarstva (Ulica Ivana Dežmana 10, Zagreb), putem pošte ili donošenjem u urudžbeni zapisnik, a krajnji rok za pristizanje ponuda jest 6. studeni ove godine do 10 sati, kada će se održati i njihovo javno otvaranje.

Svi stanovi prodaju se u zatečenom stanju, po principu "viđeno – kupljeno".

Najpovoljnijim ponuditeljem smatra se onaj koji je ponudio najvišu cijenu izraženu u kunama, a izabrani ponuditelj dužan je u roku od osam dana od dostave kupoprodajnog ugovora potpisati ga i dostaviti Ministarstvu.

Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ponude mogu podnijeti sve fizičke osobe koje imaju državljanstvo RH, državljanstvo država koje čine Europski gospodarski prostor, kao i onih država s kojima Hrvatska ima ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina. Također, sudjelovati mogu i sve pravne osobe sa sjedištem u Hrvatskoj ili državi koja čini Europski gospodarski prostor.

U ponudi 12 nekretnina na području bivšeg vojnog skladišta u Čepinu

Drugim javnim pozivom obuhvaćeno je ukupno 29 nekretnina koje se uglavnom odnose na građevinska zemljišta i zemljišta sa zgradama.

Uvjeti natječaja podjednaki su onima za stanove, no u ovom slučaju rok za podnošenje ponuda je 9. studenoga do 10 sati.

Od ponuđenih, najvišu početnu cijenu koja iznosi 914. 500 kuna imaju zemljište i zgrade u općini Čepin kod Osijeka, površine 30.206 četvornih metara, a riječ je o nekretninama u sklopu kompleksa bivšeg vojnog skladišta "Lug".

Na nekretnine u bivšem vojnom skladištu "Lug" odnosi se i preostalih 11 ponuda za područje Čepina.

Od 29 nekretnina, drugu najvišu početnu cijenu ima građevinsko zemljište u Puli, 833.000 kuna, površine 760 četvornih metara, udaljeno oko 750 metara zračne linije od morske obale.

U ponudi su, između ostalih, i četiri građevinska zemljišta u općini Slivno, dva u Badljevini pokraj Pakraca, pa u Mošćeničkoj Dragi, Slatini, Tovarniku, Voćinu, Glini itd.

Komentara 15

DU
Deleted user
11:28 08.10.2020.

Zasto Tako jeftino? Da bi opet mogli “prijatelji” kupovati? Zašto ne staviti stanove na javnu dadzbinu sa minimalnom cijenom pa tko najviše plati?

DU
Deleted user
12:35 08.10.2020.

Gledam komentare i ne mogu vjerovati. U čemu je problem? Lijepo piše da se radi o početnim cijenama, a pravo na otkup ima onaj koji ponudi najviše. Od sada prijavljujem svaki komentar, ukoliko ne bude uklonjen, koji je zlonamjeran, širi crnilo i defetizam, blati moju domovinu i narod, vrijeđa ili omalovažava bilo koga.

IN
ima_nešto
12:56 08.10.2020.

Ma ni da poklanjate... A kamoli dati novac za nekretnine. Kao da si ga bacio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije