Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM
Povratak na članak

Država pooštrava kriterije za otvaranje obiteljskih domova i njihov nadzor

Uskoro u javnu raspravu ide novi Zakon o socijalnoj skrbi koji bi trebao regulirati i domove za starije

Komentari 8

KO
Kokoiduhovi
05:35 13.01.2020.

Nijedan zakon ni pravilnik nemaju nikakvu važnost ako se ne primjenjuju. Da su se provodile kontrole (nadzor) na stručan način i bez najava i dogovora, rezultati bi postojali. Da izazivaju osjećaj kao karabinjeri u Italiji. Respekt i to ne zbogog sile i bahatosti nego zbog stroge profesionalnosti.

VL
DU
Deleted user
22:54 12.01.2020.

Kao i uvijek, donesu se zakoni o čijoj provedbi nitko ne vodi računa provode li se niti procjenjuje njegove učinke. Kaže inspektorica da nema pravo niti ući niti zatvoriti takav dom jer je to obiteljska kuća. Ispada da mogu uz držanje staraca i marihuanu saditi.

VL
NE
NervozniPoštar
00:26 13.01.2020.

Tooo.. to smo čekali.. Kad se dogodi neka zvizdarija onda se idu pooštravati propisi. Za provedbu i nadzor propisa niko ne haje. Tako se diskrepancija propisanog i stvarnog stanja uvijek povećava. Pooštravanjem se samo izluđuje one koji nastoje poštivati propise. Oni koji ne poštivaju propise ionako ih ne poštuju, a ako su strogi onda još i manje. Takvi u ovoj zemlji najbolje prolaze, to su uspješni gospodarstvenici.

VL
SV
SveJeUzalud
04:45 13.01.2020.

....država potiče elektro automobile, stanove, branitelje a ne domove za umirovljenike koji su zaradili ovu zemlju....i stvorili sprdačinu od države....

VL
SV
SveJeUzalud
04:43 13.01.2020.

....to je toliko dobar biznis da se svi tuku za otvaranje domova....što veći kriteriji to veća cijena.....to manje domova....ja bih se rađe bavio adventskim kućicama.....osim toga ali je državu briga za izgorene....da joj je stalo ali bi izgorili na onako brutalan način....šta im nisu dali penzije da mogu platiti kvalitetniju uslugu....osim toga ovi izgoreni ne trebaju penziju...to je za državu ovog tipa važno....došao je Plenki vidjeti je li ih možda izgorilo više ....

VL
RP
rpzagreb
21:49 12.01.2020.

Država pooštrava kriterije kojih uopće nema.

VL
DU
Deleted user
00:12 13.01.2020.

Naravno da ce tragedija i nesretan slucaj sad posluziti da drzava zagorci zivot ljudima koji se time bave, a i korisnicima koji ce sad jos teze do mjesta u domovima. Sad ce sto novih propisa i pravilnika pa ce se vatra ubuduce uplasiti zapaliti na takvim mjestima.

VL
CH
chemica
23:07 12.01.2020.

Isti će istog trena poskupjeti pa će sirotinja morati u toplini i neimaštini vlastitog doma čekati smrt. Tko smišlja takve zakone...Da ministarstvo možda krene s poticanjem gradnje staračkih domova, a ne da se u, npr. Zagrebu na mjesto čeka deset godina? Nekako mi se to čini puno logičnijim rješenjem, ali što ja znam. Uhljebljenici će i ovdje dati svoj završni pečat, kao i kod svake prethodne "stručne" izmjene zakona kojeg svako malo treba ponovno mijenjati jer su mnogo sposobni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.