Naslovnica Vijesti Hrvatska

Država općini Gunja uplatila milijun kuna: 'Imali smo strašno puno troškova'

Trenutno je u Gunji obnovljeno i useljeno 500-ak kuća.
07. siječnja 2015. u 13:42 5 komentara 523 prikaza
Hrvoje Lucić
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Prema informacijama iz Općine Gunja ova općina je krajem prošle godine od države dobila pomoć u iznosu od milijun kuna. Uplaćeni novac biti će utrošen za redovito funkcioniranje općine s obzirom da su mjesecima nakon poplava imali velike financijske izdatke, a da je u isto vrijeme priliv novčanih sredstava bio nedovoljan kako bi sve te izdatke i pokrio.

Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić tako podsjeća na financijske izdatke prehrane, plaćanja prijevoza volontera i mještana koji su tjednima dolazili u selo kako bi pomagali u obnovi, nabavi raznih alata i pomagala… Lucić kaže kako je zapravo najveći izdatak iznajmljivanje isušivača u iznosu od 850 tisuća kuna.

"Do sada nismo dobili ni jedne jedine kune"

- Do sada nismo dobili ni jedne jedine kune, a imali smo strašno puno troškova i ovaj će novac biti utrošen na plaćanje tih računa. Mi smo iznajmili nešto više od 200 aparata za isušivanje kojima je isušeno više od 600 kuća i sigurno 400 kuća je useljeno zbog toga što su ti aparati radili - kaže Lucić.

Pojašnjava i kada je općina iz robnih zaliha dobila 100-ak isušivača da su iznajmljene vratili privatnoj tvrtki od koje su i iznajmili te aparate. Govoreći o tim poslovima Lucić kaže kako je upravo isušivanje kuća bio osnovni preduvjet kako bi se krenulo sa obnovom obiteljskih kuća. Trenutno je u Gunji obnovljeno i useljeno 500-ak kuća.

Do sada se u Gunju vratilo oko 950 obitelji koje žive u obnovljenih kućama ili pak u prostorijama koje su privremeno osposobili za kakav takav normalan život. Lucić kaže kako očekuje da do jeseni radovi na obnovi Gunje budu završeni, a da će radovi na obnovi biti ponovno ubrzani nakon stanke radi božićnih i novogodišnjih praznika.

>>Mještani poplavljenih sela u županjskoj Posavini proslavili 2015.

>>Godina katastrofa pokazala da smo spremni pomoći onima u nevolji

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • cibalijus:

    načelniče pripazi malo na opseg struka,šala mala

  • nobody-is-perfektan:

    Zašto u naslov ne napišete da do sada nisu dobili niti jedne jedine kune?

  • juraxxgu:

    Rođen sam u Gunji i jako dobro poznajem mentalni i moralni sklop tog stanovništva,Radišni su ti ljudi,a nadasve pošteni i do bola moralni.Boga molim da ih poštedi da ih politika ne razjedini.Kapa do zemlje Vladi RH,a pogotovo premijeru Zoranu Milanoviću ... prikaži još! i hvala im za sve. Jura