Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitke i poljupci

Mještani poplavljenih sela u županjskoj Posavini proslavili 2015.

Gunja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.01.2015.
u 14:51

Nova godina proslavljala se i u kontejnerskim naseljima gdje su još uvijek smještene brojne obitelji koje s nestrpljenjem iščekuju završetak obnove na svojim uništenim domovima.

Uz čestitke, poljupce i zagrljaje i mještani poplavljenih sela u županjskoj Posavini proslavili su Novu 2015. godinu. Bila je ovo prilika da na nekoliko sati, uz glazbu, po koje piće, šalu i smijeh zaborave sve nedaće iz godine koju će zauvijek pamtiti. Nova 2015. godina u tim selima dočekivana je u obnovljenim kućama, gdje se obitelj ponovno okupila i počela kućiti, ali i u kafićima gdje je bio organiziran doček.

Nova godina proslavljala se i u kontejnerskim naseljima gdje su još uvijek smještene brojne obitelji koje s nestrpljenjem iščekuju završetak obnove na svojim uništenim domovima. Čestitke i želje za Novu 2015. godinu svodile su se najbolje želje u Novoj godini ali i da se nedaće i stradanja koja su proživjeli u svibnju prošle godine nikada ne ponove.

– Želim svima da u ovoj Novoj 2015. godini svi skupa zastanemo i osvrnemo se oko sebe, preispitamo se i shvatimo što je život zapravo. Želim svima da više njegujemo naše odnose s bližnjima i dragim osobama. I ono nekako bitno da znamo slušati jer do sada smo svi znali, gotovo istovremeno, jadikovati jedni drugima umjesto da jedni druge saslušamo i uspijemo izvući koristan savjet za prijatelja u nevolji. Želim da budemo ljudi. nedaća koja nas je zadesila je bila i prošla, a to u kakve nas ljude to oblikuje ovisi ipak o nama samima, novogodišnja je čestitka Igora Zečevića iz Gunje.

Na Facebook grupi Gunje, koja je otvorena nakon poplava, može se čuti i niz zamjerki na račun spore obnove i što su brojne obitelji unatoč raznim obiteljima Novu godinu dočekali u kontejnerima. – Evo prođe i 2014., a ja dočekah Novu u kontejneru sa svojim sinovima, a tako i ostali Gunjanci. Više ih u kontejneru nego u svojim kućama. Svaka čast našoj državi Hrvatskoj. Obećanje pusto radovanje. A, obećano nam je da ćemo do Božića biti u svojim kućama. Uz ovo sve želim svim Gunjancima da čestitam Novu 2015. godinu. Od srca, status je Hanife Begović.

>> Godina katastrofa pokazala da smo spremni pomoći onima u nevolji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije