Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVOJE ZOVKO (HND):
Povratak na članak

Država ne pokazuje interes da zaštiti novinare

U četiri godine novinari su prijavili 50-ak slučajeva raznih oblika prijetnji

Komentari 11

AN
AnteKino
08:41 06.11.2018.

Zar gospodin zovko nije dobio otkaz zbog mobinga kolegice....zastitnik svašta......

VL
DU
Deleted user
08:21 06.11.2018.

Novinar Indexa šta tamo ima novinara.Danas se svatko može nazivati novinarom.Nadam se da neći radi ovoga biti blokiran.

VL
WW
wwwcro
09:17 06.11.2018.

Novinare treba zaštititi. Pogotovo istraživačke novinare koji razotkrivaju korupciju u politici i gospodarstvu. Isto tako najstrože i to zatvorskim kaznama od 5-10 godina treba kažnjavati novinare koji namjerno krivo i lažno izvjestavaju građane te za sve one koji rade protivv interesa države Hrvatske i hrvatskih građana baš poput Srba Šprajca i Stankovića. Takve novinare treba osuditi na doživotnu zatvorsku kaznu jer šteta koju oni prave sa svojim antihrvatskim stavovima je više nego ogromna...

VL
RO
rotuutor
08:44 06.11.2018.

Grdasic,koji to novinsri imaju znanja?Ante Kanta podoficir JNA?Jurca Pavicic koji je diplomu dobio u Pristini,nije bio sposoban u Splitu i Zagrebu.Razni Zovke,Mazzoke i gomila slicnog sljama sto prizvodi FPZ?

VL
Avatar rubinet
rubinet
09:26 06.11.2018.

Novinari moraju biti zaštićeni .Potpuno se slažem.Ali isto tako oni moraju biti odgovorni za napisanu ili izrečenu riječ. A ne prvo napišu nešto,oblate nekoga,a potom objave (ili čak ne objave) ispriku .

VL
BA
bakulušić
09:57 06.11.2018.

Kažu ljudi da bi Irska i Island rado prihvatili sve novinare koji nisu zadovoljni tretmanom i zaštitom u Hrvatskoj. Irskoj su osobito potrebni stručnjaci poput Zovka jer Irci biju odlučnu bitku protiv Crkve i katoličanstva. Mislim da bi im cijeli HND dobro došao pa ne znam što se čeka.

VL
Avatar Celzijus
Celzijus
20:27 06.11.2018.

Al zato većina novinara pokazuje ogroman interes da pljuju i blate Hrvatsku i Hrvate, sve kaj je hrvatsko, svaki božji dan, svaku sekundu.... I za to ih njihovi vlasnici, srbofili, jugofili, titofili i komunjarofili... debelo plaćaju.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:45 06.11.2018.

u prevodu širitelji propagande trebaju bili privilegirana kasta

VL
SA
sablj36
07:51 06.11.2018.

S obzirom koliko novinari provjeravaju informacije i strućno i objektivno informiraju javnost pritisci na njih su donekle oćekuvani iako ne i poželjni. Pogotovo na portalima pojedinih dnevnih novina možeš svakakvih gluposti pročitaotati kopiranih od neznam kuda čak i neprevedenih na hrvatski jezik sa jezika iz susjedstva

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
08:22 06.11.2018.

Hrvatska država je na liniji iste dogme i postupka prema novinarima kao u Turskoj kao u Iranu, ubrizgaj im otrov i rastranžiraj ih. Naravno mediji HRT su pod kontrolom HDZ a i šire. Sklonost dijela HDZ a prema radikalizmu klerikalizmu i neoustaštvu je očigledna jer se javna sramoćenja Hrvatske više ne događaju samo u knjigama već i javnim tv medijima restaurirajući neprihvatljivu ideologiju koje se cijeli svijet stidi. Sveučilišta i znanstveni krugovi prihvatili su se redefiniranja povijesti na čuđenje i šokiranost kako domaće i svjetske javnosti. Naravno novinari koji ipak imaju nekog znanja iz povijesti reagiraju i to im je najčešće razlog otkaza i pritisaka na njihov rad i javljanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.