Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA STRADALE U POTRESU

Država na raspolaganju ima 202 stana, 28 s novim namještajem

Prazna Petrinja: Potres razrušio centar grada
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/27
29.01.2021.
u 15:37

Prednost imaju oni s crvenim naljepnicama, obitelji s djecom i samohrani roditelji koji borave u kolektivnom smještaju, osobe s invaliditetom, korisnici socijalne skrbi, nezaposleni, umirovljenici i “osobe u drugim posebnim statusima

Po četiri u Sisku i Sesvetama, po tri u Petrinji, Glini i Zagrebu, deset u Karlovcu i jedan u Varaždinu – ukupno 28 državnih stanova, kažu nam iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, namjestilo se za 1,2 milijuna kuna kako bi se u njih mogli smjestiti ljudi s područja Banovine. Nisu to, međutim, svi stanovi koji će se dati na raspolaganje za privremeni smještaj. Dati, kažemo, jer prijave se još razmatraju.

– Središnji državni ured trenutačno u svrhu zbrinjavanja stradalnika potresa raspolaže s 202 stambene jedinice u državnom vlasništvu – kažu nam pa dodaju kako je 30 stanova na području Sisačko-moslavačke, 24 na području Karlovačke, a deset ih je u Zagrebu. U Varaždinskoj županiji ih je još šest, Bjelovarsko-bilogorskoj pet, u Požeško-slavonskoj osam, a po jedan je u Koprivničko-križevačkoj i Međimurskoj županiji.

Privremeni smještaj država će ponuditi i u 14 stanova u Brodsko-posavskoj, u 25 u Osječko-baranjskoj županiji, kao i u šest stanova Primorsko-goranske, a po četiri stana dostupna su u Ličko-senjskoj te Šibensko-kninskoj županiji. Najviše, 64 stana, na raspolaganju su stradalnicima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U sve njih moći će se smjestiti, kažu iz Središnjeg državnog ureda, oni koji će predati “uredne i potpune prijave”. A kakve su to?

– Da bi prijava bila uredna, mora biti vlastoručno potpisana te potpisana po predstavniku jedinice lokalne samouprave. A da bi bila potpuna, mora sadržavati podatke koji se traže u obrascu prijave – kažu nam pa dodaju da će se “neuredne i nepotpune” prijave vraćati na dopune.

Smještaj, međutim, neće moći dobiti svi koji se za njega i prijave “zbog ograničenog stambenog fonda”. Prednost imaju oni s crvenim naljepnicama, obitelji s djecom i samohrani roditelji koji borave u kolektivnom smještaju, osobe s invaliditetom, korisnici socijalne skrbi, nezaposleni, umirovljenici i “osobe u drugim posebnim statusima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije