Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj mustač
Povratak na članak

Država mora provjeriti sve prije nego odluči nekog izručiti

Izvanraspravno vijeće smatra da je u slučaju Zdravka Mustača zastara nastupila 28. srpnja 2008.

Komentari 19

PR
prvacrta
22:54 12.01.2014.

Samo da vidimo to tuziteljstvo koje nece podnjeti zalbu u ponedjeljak za neizrucenje Mustaca. Da vidimo imaju li drugovi hrabrosti montirati sudske procese kao za vrijeme SFRJ...

VL
SE
sestrićna
22:40 12.01.2014.

jel nobilo ide s drugarima za njemačku?

VL
GU
gustirna
22:38 12.01.2014.

mozda cemo saznati u njemckoj kako su tuđman,susak,crvenko......tako naglo dobili rak i umrli.

VL
AT
Attak
22:57 12.01.2014.

Dali Hrvatska komunistička družina bez razloga štiti Perkovica ?! Glava obrane jeste HR Vlada , Nobilo jeste samo rep u obrani udbasa Perkovica ! Onih iznad Perkovica , njih pet , šest drže taj bedem da se ne probije ...,., njihove kriminalne radnje moraju imati i dalje "Oreol"poštenja !!

VL
HZ
hrvati-za-dom-spremni
22:22 12.01.2014.

dali su svabe ponudile 50.000, tisuca evrica dobilibi oni ovu dvojicu zlocinaca udaski i uz nji i njiove sticenike branioce panek si odlucuju oceli im svim suditi neke oni mise ovako nikom se ne prljaju ruke za sicu od 5.000 ne prljaju ruke za sicu od 5.000 tisuca evrica

VL
AB
abendblatt
09:26 13.01.2014.

Tuziteljstvo mora podnjeti zalbu na pesudu Suda u V. Gorici u slucaju izrucenja Mustaca, pa neka Vrhovni Sud odlucuje.

VL
CV
crna vrana
08:29 13.01.2014.

Zastara je po stavu vijeća sutkinje Kos razlog zašto Mustač ne može biti izručen Njemačkoj, jer je, navodi se u obrazloženju odluke, “zastara prema hrvatskom zakonu, što Okvirna odluka omogućuje, obligatoran razlog za neprihvaćanje europskog uhidbenog naloga”. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Indikativno jeje to što je takav pravorijek u slučaju Mustač , dijametralno suprotan od pravorijeka u slučaju Perković, vijeće sutkinje Kos donijelo nakon javljanja u Morgenblattu onog famoznog visokopozicioniranog izvora iz Vlade , za kojeg Turudić otvoreno kaže za je premijer, jer se pozvao na njegov stil komunikacije, odnosno spominjanje državnog udara pištoljem na vodu. Nedvojbeno da se izvršna vlast opet nedopustivo umiješala u jedan pravosudni proces, čime je prekršila ustavno načelo trodiobe vlasti. Samo to je davoljan razlog za ostavku. Stalno se pozivamo na europske standarde, pa zašto ih pri ovakvim flagrantnim kršenjima ustava i zakona odbacujemo kao nekakav nepotreban ukras. Totalitarnost ove vlasti se ogleda u nastojanju suspenzije europskog uhidbenog naloga svim sredstvima , od donošenja tzv. lex-Perković, preko prolongacije stupanja na snagu izmijena istog zakona , na što su iz Bruxellesa bili prisiljeni , do pokušaja izigravanja izručenja prijedlogom ustavnim promjena. Naposlijetku, kad im je sve palo u vodu , idu na direktno zastrašivanje sudaca preko svog partijskog biltena -Morgenblatta. Što bi se još trebalo dogoditi pa da pristojan puk zatraži ostavku onih koji zbog nečiste prošlosti i savjesti svoje Partije čine nesagledivu štetu Hrvatskoj . Sankcije Bruxellesa i Njemačke , štoli !?

VL
CR
crocro
07:27 13.01.2014.

Sudac Turudić je ispravno postupio kada je proglasio izručenje osumnjičenika Njemačkoj. On je sudac budućnosti, modernog vremena i europskih mjerila. On bi trebao biti uzor za sve Hrvatske suce. Ovi u Velikoj Gorici se trebaju zabrinuti zašto su donijeli skandaloznu odluku. Ako obojica osumnjičenika ne završe na njemačkom pravosuđu gdje se trebaju samo izjasniti o krivnji, zbog ta dva čovjeka Hrvatska može snositi nesagledive gospodarske gubitke, jer će se pokazati kao nevjerodostojna zemlja koja ne poštuje europske standarde i norme. Ispregovarali smo nešto s EU a onda 3 dana prije stupanja donosimo svoja interna pravila postupanja. To je skandalozno i ako se ne dogodi izručenje, biti će mo kažnjeni na ovaj ili onaj način. Mislim da nekažnjeno jednostavno nećemo moći proći.

VL
SO
Somelier
07:22 13.01.2014.

Mustać, Perković, Nobilo, Turudić. To je sve ista ekipa iz onoga sistema pa nismo valjda povjerovali da će Turudić drugačije presuditi. Mislim da je ova inicijativa za sprovođenje lustracije pet poslije dvanaest ali je dobro došla.

VL
CR
crocro
07:30 13.01.2014.

Osim toga ako tužiteljstvo slučajno ne podnese na vrijeme žalbu na odluku o neizručenju Maustača Njemačkoj, toga trenutka u Hrvatskoj postaje sve transparentno. Sve će biti kristalno jasno kao dan u podne. Iskreno se nadam da će tužiteljstvo podnijeti ovu žalbu, što očekuje svekolika Hrvatska javnost.

VL
BL
Blekpanther
12:44 13.01.2014.

Nikad Anto Nobilo nije prestao biti drzavni odvjetnik uvjek kad je trebalo biti protiv Hrvatske bio je tu, ali od te iste je dobivao ogromne honorare za takozvane obrane Hrvata iz BiH (vidi slucaj Blaskic) pod izlikom da ga branii tuzio je Tudmana i Hrvatsku a cestit i posten covjek Blaskic postade ratni zlocinac a ovaj prestavlja to kao uspjeh jer je na pocetku dobio 45godina.

VL
DO
domoljubxy
12:24 13.01.2014.

Nobilo ti prićaš gluposti pa neće valda Hrvatska biti taoc i povađati se sa svojim prijateljima zbog ovih izdajnika vi trebate da hvatite da im se u Njemaćkoj biti pravedno suđenj bravo Turudiću smijesti udbaše tamo gdije im je mjesto

VL
KR
krka
13:32 13.01.2014.

gledajuči ovaj cirkus oko izručenja ove dvojice "čuvara SFRJ", dolazi mi da se ispovračam na sve to, kao i na njih i njihova odvjetnika! Koja rasprava o izručenju za čovjeka kojega propucaju sa par hitaca i za opomenu ostalima muu razbiju glavu!? Nije ni mustač ni Perković trebao imati prst na obaraču, ili sjekiru u ruci, oni su bili dio zločinačkog sustava unutar "ljubljene" SFRJ; za kojom mnogi i danas plaču, te tragom toga moraju kazneno odgovarati! Dodatno otežavajuća okolnost je što je stravičan zločin počinjen na teritoriju druge države. U Njemačkoj nema zastare, izručite ih, pohapsite ostale drugove koji imaju Hrvatske krvi na rukama. Norac je morao osdlužiti za nekoliko srba koji su ubijeni pod sumnjivim okolnostima i sada ga još država traži povrat isplačena novca na ime odštete!Opće je poznato, svi srbi koje smo zarobili su bili "kuvari i bolničari", te mi ni danas nije jasno ko je onda pucao na nas!!!! Zar udovica gos.Đurekovića nema pravo na pravdu zs mučki ubijena supruga, zar nema pravo i ona na odštetu?Gdje je sada predsjednik Josipović kojemu su puna usta PRavDE???

VL
DU
Deleted user
21:57 12.01.2014.

Tresla se brda, rodio se miš, a ne king kong

VL
AR
arjavas
09:44 13.01.2014.

Da je usvojena promjena ustava , zastare nebi bilo . ZNA se ko je bio protiv promjene ustava .

VL
BA
bandido
22:21 12.01.2014.

Gospodo ja mislim da nije posteno izrucivat utemeljitelje druge nezavisne drzave u hrvata.. bez njih nebi bilo hrvatske

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.