Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
logičan potez

Država će zaštititi patent za tri cjepiva Imunološkog zavoda

imunološki zavod,liječnik
Foto: Marko Prpić/Pixsell
22.05.2014.
u 08:41

Za razliku od potencijalnih strateških partnera, HZZO bi tek trebao graditi novi pogon, a država to ozbiljno razmatra

Prije ulaska strateškog partnera u Imunološki zavod država će, kako doznajemo, zaštititi patent za sva tri cjepiva – bakterijski i virusni te krvnu plazmu. Takvo što stručnjacima je logičan potez s obzirom na to da je ocijenjeno da su naša cjepiva među najkvalitetnijima.

Najveći pojedinačni dioničar Imunološkog s udjelom od 44,53 posto je HZZO, koji je godinama zanemarivao ulaganje u tvrtku, pa mnogi stručnjaci smatraju apsurdnim što je HZZO predao pismo namjere za povećanje udjela. Ravnatelj HZZO-o Siniša Varga priznaje propuste, ali napominje da je tada bilo drugo vodstvo, a sada su namjere vrlo ozbiljne.

– Nije isključeno i da preuzmemo Imunološki u partnerstvu s nekim od preostalih ponuđača koji su predali pismo namjere – kaže Varga. Nedostatak je vjerojatno to što HZZO treba tek graditi novi pogon, za što je potrebno najmanje pola godine, a što produljuje rok za vraćanje dviju izgubljenih dozvola, dok neki drugi ponuđači već imaju spremne pogone. Ipak, izvor blizak Vladi kaže kako ne treba isključiti HZZO kao dobrog ponuđača spremnog na nova ulaganja.

>>HZZO želi kupiti Imunološki zavod

Komentara 5

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:44 22.05.2014.

...nagradno pitanje... koliko nesuvislica stane u 7 rečenica...

NV
novo vriijeme
14:57 22.05.2014.

Članak ne govori tko će biti vlasnik patenta ako se Zavod proda, HZZO ili novi vlasnik Zavoda. Patenti vrijede sto puta više od zgrade i pogona.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:24 22.05.2014.

...svaki dan članak jedan... o bilo čemu... ali on je tu... neizbježan... kao poplava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije