Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon katastrofe

Država će obnoviti kuće uništene u poplavi

poplava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.05.2014.
u 21:32

Obnova će se provoditi nakon utvrđivanja i procjene šteta, a temeljem kriterija koje će propisati Vlada na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uključeno je u pružanje pomoći stanovništvu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije u okviru svoje nadležnosti i odnosi se na pomoć u postupcima ozakonjenja, legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada i na obnovu kuća koje su pretrpjele građevinska oštećenja uslijed poplave. Ministarstvo je dostavilo uputu za postupanje Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Vukovarsko-srijemskoj županiji da se svi predmeti za legalizaciju koji se odnose na građevine na poplavljenim područjima izdvoje.

Njih će, nakon 30. lipnja preuzeti Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada i rješavati ih sredstvima koja su u Državni proračun stigla s osnova naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Stoga oni podnositelji zahtjeva za ozakonjenjem čiji zahtjevi još nisu riješeni ne trebaju poduzimati nikakve radnje niti kontaktirati Upravni odjel Županije, jer njih će, kada se za to steknu uvjeti kontaktirati Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, navodi se u ovom uputstvu.

Prema Zaključku Vlade sa 163. izvanredne sjednice održane prošlog tjedna u Županji, sve obiteljske kuće i objekti namijenjeni za stanovanje na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije, koji su pretrpjeli građevinska oštećenja, obnovit će se sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske. Obnova će se provoditi nakon utvrđivanja i procjene šteta, a temeljem kriterija koje će propisati Vlada na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. U tijeku su sve potrebne predradnje neophodne za prikupljanje relevantnih podataka i procjena stanja na terenu, navodi se u ovom dopisu.

>>Počelo evidentiranje štete u poplavljenim selima županjske Posavine

Komentara 1

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:09 31.05.2014.

Kitimo se tuđim perjem. Država je pojam za što? Ako slučajna vlada želi obnoviti, neka skupe novac pa..... Ukoliko misle na građane porezne obveznike onda neka se to tako i napiše. Neka svi znaju, pa i postradali tko je obnovio i platio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije