Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA NAPADA IMIGRANTA:

'Držao mi je skalpel pod vratom, mladići su na prepoznavanju zurili u mene'

policija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
17.08.2017.
u 08:01

Napadač je 27-godišnji Afganistanac, otprije poznat policiji, koji je nakon napada u Dugavama uhićen i prijavljen za bludne radnje

Nikada neću izbrisati te slike iz sjećanja. Mislila sam da će me ubiti. Ležala sam na podu, a napadač me počeo daviti i gurnuo mi šaku u usta. Zamalo sam ostala bez svijesti. Govorila sam mu da me je strah i molila ga da me pusti, ali nije odustajao – još uvijek u šoku i s vidnim ozljedama vrata prisjeća se Zagrepčanka (40) koju je u nedjelju ujutro u novozagrebačkom naselju Dugave napao 27-godišnji tražitelj azila.

I ne sumnjajući u dobre namjere Afganistanca kojeg je ugledala kad je ulazila u zgradu u kojoj živi njezina sestra, upitala ga je treba li i on ući. Kako kaže, rekao joj je da ide prijatelju na drugi kat. Kada je stala da bi potražila ključeve stana, primijetila je da je mladić slijedi i čudno se ponaša.

“Bacio me na pod”

– Rukom mi je počeo pokazivati na drugi kat i govoriti: “You, me, there.” Nije prestajao pa sam pomislila da me želi opljačkati. Krenula sam prema stubištu i pokušala ga nagovoriti da izađe van – kazala je žrtva napada. Kako 27-godišnjak za kojeg je policija kasnije ustanovila da je imao 1,6 promila alkohola u krvi, nije odustajao od nauma, žena ga je pokušala izgurati van. – Tada me je zgrabio i počeo vući.

Cijelo vrijeme oštricu skalpela držao mi je ispod vrata. Uspjela sam ga nekako odgurnuti i glasno sam vikala “Upomoć!” Pokušao me utišati, bacio me na pod i sjeo na mene. Počeo me dodirivati, a nikog nije bilo da mi priskoči u pomoć – govori 40-godišnjakinja. Ni sama ne zna kako je skupila snage da odgurne napadača i izjuri iz zgrade.

Međutim, on je potrčao za njom, a ona nije prestajala vikati. Susjedi su reagirali tek nakon što ju je počeo vući za kosu i snažno je ošamario na ulici. Tražitelja azila deportiranog prije četiri mjeseca iz Austrije ubrzo je uhvatila zagrebačka policija.

Propust policije?

Za žrtvu je uslijedio novi šok.

– Policija me odvela na prepoznavanje i obećali su mi da me ostali mladići koji žive na istoj adresi, a koji su bili iza stakla, neće vidjeti. Rekli su mi da sjednem u prizemlje, a četvorica mladića koja su bila na prepoznavanju spustila su se s četvrtog kata i počela zuriti u mene – kaže Zagrepčanka.

Razočarana je jer njezin napadač nije osumnjičen za pokušaj silovanja, već za bludne radnje. Kako doznajemo, već je prije prekršajno evidentiran.

– Što bi bilo da je na mom mjestu bila curica? Zar netko treba stradati da se ovakav užas ozbiljno doživi? – pita se žrtva.

 

Ključne riječi

Komentara 89

DU
Deleted user
08:33 17.08.2017.

Nadam se da gospođa nije jedna od onih koji su nisu vrijeđali Orbana, nego da je jedna od onih koja je vjerovala da nam dolaze doktori i inženjeri.... glup4ni... koliko samo propagande na radiju 101 i slilčnim lijevoliberalno mutavim medijima smo slušali. Razne svjedoke koji govore o dobrim ljudima koje su pod krov primili. Mediji šute, ali prošećite po glavnom kolodvoru u Zg, pa ćete vidjeti nered, tuču, džeparoše, galamu i svu nekulturu koju su nam doveli ti tzv. izbjeglice, doktori i inženjeri! Ovo je prvi slučaj koji je došao u medije jer je ekstremniji, teško je sakriti pokušaj ubojstva i silovanje, ali građane maltretiraju već dugo. Ovo je naseljavanje europe i istiskivanje zapadnjačke kulture. Pogledajte na youtube-u video pod naslovom "Britain First Christian Patrol in East London" i slične. Tamo nema cenzure, brutalna istina, pa ćete vidjeti što su nam Milanović i Ostojić puštali u dvorište. Kad je predsjednica rekla da vojska treba čuvati granicu onda su je vrijeđali. Eto vam, mulci!!!!

IL
ilijan
08:31 17.08.2017.

Poruka za oravosuđe prestanite umanjivati namjere agresivnih azilanata. Sve takve koji počine neko ne djelo treba deportiert u njihovu zemlju.

SM
Smečernji
08:47 17.08.2017.

Sada će Centar za socijalnu skrb pružiti novčanu i psihološku pomoć traumatiziranom "izbjeglici" zato što žena nije uvažila emocionalne, vjerske i spolne potrebe dotičnog Afganistanca. Inače ovim izbjeglicama bi trebalo suditi za zločine po zakonima koji vrijede u njihovoj zemlji; u ovom slučaju dotičnome bi trebalo suditi kao da je pokušao silovati suprugu glavnog muftije u Afganistanu. A presudu provesti na stadionu uz izravni televizijski prijenos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije