Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo Marjan

Kome Grad pravi kanalizaciju do bespravnih stanova na Marjanu?!

uvođenje kanalizacije split
11.03.2015.
u 09:06

Ne spominje se ni zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine, upozoravaju iz Upravnog odbora društva Marjan

Javni poziv za uvid u spis za zahvat izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulici Pod Kosom – Meje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, objavljen na službenim stranivama Grada Splita na zahtjev Vodovoda i kanalizacije d.o.o., uznemirio je članove društva Marjan. Naime, glavnina zahvata odvijat će se u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan.

"Ne spominje se da će se zahvat odvijati na parcelama u Park šumi Marjan za koje se traži legalizacija protupravno izgrađenih i još uvijek nedovršenih stambenih višekatnica sa stanovima za tržište. Ne spominje se ni zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine" upozorili su iz Upravnog odbora društva Marjan i postavili pitanje radi li se o stvaranju preduvjeta za nove gradnje na parcelama koje nisu izgrađene.

"Tko je i s kojim pravom odlučio da građani Splita koji poštuju zakone RH i uredno podmiruju svoje financijske obveze prema Gradu Splitu plaćaju postavljanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture onima koji su se ogriješili o zakone RH protupravno gradeći zgrade u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan?" napisali su u otvorenom pismu.

>> Društvo Marjan: Vila Dalmacija ne smije postati Zabranjeni grad

Komentara 1

GA
galway
09:15 11.03.2015.

Kome grad PRAVI...? Dajte više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije