Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lekenik

Drugo Milenijsko čitanje bajki u SOS Dječjem selu

Čitanje bajki (1)
Foto: Božidar Antolec/VLM
1/3
13.11.2010.
u 16:02

Bajke će čitati na Maloj sceni Društvenog centra, sve do nedjelje u 12 sati, a u 24-satnom čitanju sudjeluju djeca i odrasli

Drugo Milenijsko čitanje bajki otvoreno je danas (subota) točno u podne u SOS Dječjem selu u Lekeniku. Čast da prvi započnu sa čitanjem pripala je najmlađim čitačima, a iza njih bajku o čitanju bajki pročitali su direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, jedna SOS mama i književnik Rusmir Agačević, autor projekta i voditelj Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela.

Bajke će čitati na Maloj sceni Društvenog centra, sve do nedjelje u 12 sati, a u 24-satnom čitanju sudjeluju djeca i odrasli. Ove godine u čitanje su se priključili i čitači iz drugih zemalja, tako je već na otvaranju putem video veze prikazano čitanje bajki iz Bugarske, Njemačke, Albanije, BiH, Austrije, Makedonije, Japana i Slovačke.

Djecu su čitanjem zabavljali gosti iz javnog društvenog i političkog života, a na samom otvaranju čitali su i predstavnici nogometnog projekta Otvorene zabavne škole nogometa Hrvatske sa direktorom Velimirom Subanom. U sklopu čitanja predstavljene su najpopularnije bajke iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Organizatori manifestacije su SOS Dječje selo Lekenik, Planet patuljaka Sisak , Turistička zajednica Općine Lekenik. Svi koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati, putem interneta i linka na web stranici SOS Dječjeg sela mogli su pratiti prijenos čitanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije