Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 19. do 21. studenog

Drugo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014

MAKK konferencija
Foto: ihg.hr
17.11.2014.
u 17:34

Bogati program konferencije započinje u srijedu dodjelom nagrada Instituta hrvatske glazbe – Ultimativni broj 1 i Najviši ulaz novog izvođača

Drugo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014 ove se godine održava u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, od 19. do 21. studenog, pod sloganom „Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva“.

Bogati program konferencije započinje u srijedu dodjelom nagrada Instituta hrvatske glazbe – Ultimativni broj 1 i Najviši ulaz novog izvođača temelje se na nacionalnoj listi radijskih singlova HR TOP 40, dok je nagrada Prijatelj hrvatske glazbe priznanje za poseban doprinos promociji domaće glazbene produkcije.

Autor prošlogodišnjeg ultimativnog broja 1, Predrag Martinjak („Suze nam stale na put“, Massimo) ove će godine nagradu predati virovitičkim rokerima iz grupe Vatra, odnosno frontmanu i autoru Ivanu Dečaku čiji je hit „Tango“ na vrhu top liste proveo čak 26 tjedana! „Tango“ je vrhunac dugogodišnjeg upornog i predanog rada benda koji je svoju uspješnu sezonu okrunio spektakularnim koncertom u rasprodanoj Tvornici, a dio tog nastupa izvest će i na samoj dodjeli u jedinstvenom ambijentu MSU-a.

Najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40 nagrada je rezervirana za mlade snage hrvatske glazbe – prošle godine osvojili su je Silente za „Terca na tišinu“, a ove godine nagrada ide u ruke grupe Bang Bang za „Nešto me pogodilo“, autora Hrvoja Prskala. Ovo je tek početak zaleta benda koji će svoje zarazne refrene i retro pop zvuk predstaviti i na predstojećem Zagrebačkom festivalu, a mini koncert „ispalit“će i na samoj dodjeli nagrada u srijedu.

Prošlogodišnju nagradu „Prijatelj hrvatske glazbe“ zaslužila je CMC televizija, dok će se tim priznanjem ove godine okruniti RTL televizija koja je, pokrenuvši emisiju Top.hr po službenoj nacionalnoj listi HR TOP 40 IHG-a, napravila veliku stvar za hrvatsku glazbu i tako na posebno aktivan način pomogla i promovirala domaću scenu. Time je otvoren važan prostor za daljnju afirmaciju domaćih glazbenika, autora i izvođača, a efekti emisije vidljivi su i u  njihovoj rastućoj popularnosti i medijskoj pojavnosti.

Dodjela nagrada IHG-a uvod je u bogat i zanimljiv program konferencije koja će 20. i 21. studenog ugostiti najutjecajnije domaće i inozemne aktere kreativnog poslovanja. Panel diskusije, okrugli stolovi te ekskluzivne prezentacije bavit će se velikim, ali neiskorištenim gospodarskim potencijalom kulturnih i kreativnih industrija. Blaise Mistler (SACEM) i Gyta Berasneviciute (OHIM) predstavit će francuska, odnosno europska iskustva s gospodarskim rastom temeljenim na kreativi, a posebno zanimljiv bit će panel „Gospodarski potencijal hrvatskih kreativnih industrija“ koji će otvoriti neka važna pitanja na tu temu. Kompletan program konferencije, kao i obrazac za prijavu nalazi se na ihg.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije