Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZENICA

Drugi smrtni slučaj od svinjske gripe u BiH, nakon rodilje umrla starija žena

svinjska gripa
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
04.02.2016.
u 22:53

U Sarajevu je virus AH1N1 zabilježen kod jedanaest pacijenata

U bolnici u Zenici danas je umrla žena rođena 1954. a njena smrt rezultat je zaraze virusom svinjske gripe što je drugi takav slučaj u Bosni i Hercegovini ovog tjedna.  

Iz zeničke su bolnice tijekom dana potvrdili smrt 62-godišnjakinje kao i činjenicu da je tamo hospitalizirana sa simptomima gripe. Naknadno je utvrđeno kao je zaražena mutiranim virusom tipa AH1N1. Uslijed komplikacija prouzročenih istim tim virusom u utorak je na Kliničkom centru u Sarajevu preminula 32-godišnja rodilja koja je bila u devetom mjesecu trudnoće a njena beba je jedva spašena.  Iz bolnice u Zenici potvrdili su i kako su oni do sada evidentirali tri slučaja oboljenja od gripe prouzročenih istim virusom.

U Sarajevu je pak virus AH1N1 zabilježen kod jedanaest pacijenata od kojih je šest zadržano na bolničkom liječenju a jedan je već danima u kritičnom stanju i život mu je ugrožen.

>> U Hrvatskoj je ponovno počela epidemija svinjske gripe

>> U Hrvatskoj upravo cirkulira virus gripe među psima

Komentara 4

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
07:43 05.02.2016.

Nisam znao da muslimani jedu svinjsko meso.

DR
dragutinka
11:29 05.02.2016.

svinje su ciste i ako pojedu i svoje i tudje govno i jedu sve

SE
selbivoje
11:35 05.02.2016.

dragutinka a sto znaju svinje sto je govno a sto nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije