Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEN MIŠKOVIĆ

Mišković iz USKOK-a o aferi SMS: 'Još tragamo za krticom iz sustava koja je Curiću dojavila informacije'

Foto: Pixsell
1/4
04.02.2021.
u 13:04

Inače, bivši glavni HDZ-ov operativac Milijan Brkić i Blaž Curić su veliki prijatelji i kumovi

Na Županijskom sudu u Osijeku proglašeni su krivima Franjo Varga i Blaž Curić, optuženi u aferi SMS. Vargi je sud dodijelio kaznu od 3 i pol godine zatvora, a Curiću dvije godine.

VIDEO: Reakcije obrane i USKOK-a nakon izricanja presude

Prvooptuženog Franju Vargu optužnica tereti da je kreirao lažne SMS poruke kako bi spriječio dokazivanje u sudskom postupku protiv Zdravka Mamića te u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije.

Uskok tvrdi da je Varga od sredine 2017. do rujna 2018. izrađivao lažne SMS poruke kojima je trebao dokazati da su bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, ali i vlasnik Agrokora Ivica Todorić žrtve politički montiranih postupaka. Vargi se zbog toga sudilo za sprječavanje dokazivanja, a Curiću koji mu je u rujnu 2018. navodno dojavio da je pod istragom za pomaganje u tom nedjelu.

Inače, bivši glavni HDZ-ov operativac Milijan Brkić i Blaž Curić su veliki prijatelji i kumovi.

Tu kontroverznu dojavu iz sustava na kraju suđenja novinarima je komentirao zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.

"Tražimo krticu, naravno da je tražimo. Izvidi su u tijeku, ali vidjeli ste i u ovom postupku koliko je cijeli proces zamršen i koliko stvari je bilo potreno dokazati. Mogu reći da USKOK u suradnji s policijom nikad neće prekinuti istragu oko pronalaženja osobe iz sustava preko koje su curile informacije. Dakle netko je iz sustava Blažu Curiću dojavio da je Franjo Varga pod nadzorom", kazao je Mišković. 

Mišković je i kazao kako je USKOK zadovoljan osuđujućom presudom te će se razmisliti o podnošenju žalbe na kaznenopravnu sankciju.

Na upit novinara je li smatra da je kazna preniska, nije htio davati komentare. 

Dodajmo i to da se medijima obratio i odvjetnik Berislav Krnic koji je danas u svojstvu branitelja Blaža Curića mijenjao Krešimira Vilajtovića.

"Razočarani smo presudom i krenut ćemo uskoro u žalbeni proces", kazao je odvjetnik. 

 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
13:39 04.02.2021.

Toliko ste sposobni da si ne možete anus pronaći. Pokušat ću vam olakšati, tog kobnog dana Curić u Dubravi na kiosku kupuje prepaid karticu i to preko svoje bankovne kartice, nadalje zaprima poziv na svoj privatni mobitel od Brkića, zatim aktivira novu karticu i zove Vargu da uništi sve laptope i sve dokaze, te nakon toga baca karticu u obližnji koš za smeće. Naime istražitelji su locirali oba signala od Curića na istoj lokaciji te su istovremeno prisluškivali Vargu te samim time jasno je kao dan da Brkić stoji iza toga jer to mu nije prvi put jer znamo svi koji imamo zdrav mozak da je Brkić razotkrio i onu akciju gdje su lovili prostitutke i da je gospođa Sikirić ( animir dama) imala Brkićevu sliku u mobitelu. Također znamo i da je Brkić često organizirao za stranačke potrebe dame iz Bugarske i Srbije. Znači Brkić je, ali znam da to vi uporno izbjegavate zaključiti jer vi ste još od 1991 na braniku kriminala!

Avatar prahrvat
prahrvat
13:22 04.02.2021.

zanimljiva je prva rečenica u članku :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije