Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SISKU

Druga faza projekta BOND: Otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a

HAMAG-BICRO svečano otvorila ispostavu u Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
20.01.2022.
u 14:30

Cilj projekta BOND je, rečeno je, doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. 

Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak - PISAK  u Sisku.

“Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Ispostava u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice, tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva” - rekao je župan Ivan Celjak prilikom otvorenja ispostave.

Cilj projekta BOND je, rečeno je, doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

 “Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja.” - rekao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta.

 Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, čiji je član i Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

>> VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije