Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite se

Drski lažni policajac nije uspio prevariti 80-godišnjakinju

Ilustracija
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
04.02.2020.
u 14:20

Nakon razgovora 80-godišnjakinja je krenula u banku, ali joj je sve to bilo sumnjivo pa je odlučila prethodno navratiti sisačku Policijsku postaju kako bi provjerila navode muškarca.

Osamdesetogodišnju Siščanku nije uspio nadmudriti nepoznati prevarant koji ju je, po već ustaljenoj praksi u Hrvatskoj, u petak u prijepodnevnim satima kontaktirao putem telefona i predstavio se kao policijski službenik te ju uputio u banku kako bi podigla sve novce s računa, a koje bi on zatim došao provjeriti u njenu kuću.

Nakon razgovora 80-godišnjakinja je krenula u banku, ali joj je sve to bilo sumnjivo pa je odlučila prethodno navratiti sisačku Policijsku postaju kako bi provjerila navode muškarca. Policajci su je upozorili da ju policija nije bila te je Siščanka i službeno prijavila pokušaj prevare. Nakon toga više nije zaprimila pozive s nepoznatog broja, a za prevarantom se intenzivno traga.

Iz policije pozivaju građane, osobito osobe starije životne dobi, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba sa sličnim pričama te da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju. Ako takve osobe dođu na vrata treba od njih zatražiti identifikacijske dokumente te u stan pustiti samo one osobe za koje su sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. 

"Sve službene osobe dužne su imati odgovarajuće identifikacijske dokumente i dati vam ih na uvid." - poručili su iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije