Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ RAZBOJNIŠTVA

Maloljetnica (15) opljačkala trgovinu, napadnuti stanari

Županijski sud u Varaždinu
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
03.02.2020.
u 17:01

Sudac za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio joj privremenu mjeru smještaja u ustanovu socijalne skrbi koja se provodi kao odgojna mjera.

U Murskom Središću dogodilo se posljednjih tjedana nekoliko razbojništava. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ispitalo je 15-godišnjakinju osumnjičenu da je 28. siječnja u trgovini u Murskom Središću zatražila novac od zaposlenice, a potom sama uzela novac iz blagajne, ukupno 2500 kuna.

Sudac za mladež Županijskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio joj privremenu mjeru smještaja u ustanovu socijalne skrbi koja se provodi kao odgojna mjera.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana u dobi od 32, 41 i 20 godina zbog razbojništva i nanošenja teške tjelesne ozljede. Postoji osnovana sumnja, kažu u DORH-u, da su 17. siječnja u kući u Murskom Središću oborili 66-godišnjaka na pod, a potom ga je 32-godišnjak više puta udario rukama i nogama po tijelu, nanijevši mu tešku ozljedu - prijelom petog rebra. K tome, na čelo su mu prislonili plastični pištolj i zatražili da im preda sav novac.

Kad im je rekao da je novac u automobilu, iz džepa su mu uzeli ključeve vozila parkiranog u dvorištu i ukrali 180 eura, te 150 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je 32-godišnjaku istražni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Istraga je pokrenuta i protiv 21-godišnjaka zbog razbojništva počinjenog 7. siječnja. Ispred ulaza u stambenu zgradu u Murskom Središću udario je stanara šakom u glavu i oborio ga na tlo, zatraživši da mu preda novac. Počeo mu je pretraživati odjeću, no u tom trenutku naišli su stanari zgrade koji su čuli zapomaganje, pa je 21-godišnjak pobjegao bez plijena.

Komentara 4

MO
moškov
17:15 03.02.2020.

sto se to dogadja u mirnom i pitomom medjimurju ????

MO
moškov
17:14 03.02.2020.

ovo u medjimurju izmice ili je izmaklo kontroli....

KR
Krotila2
17:31 03.02.2020.

Bračo međimurci,po kaznenoj odgovornosti,ne bojte se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije