Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saudijska Arabija

Dronovima napadnuta postrojenja naftne tvrtke Aramco

Foto: VIDEOS OBTAINED BY REUTERS/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.09.2019.
u 09:25

Napetosti su porasle u regiji nakon napada u lipnju i srpnju na naftne tankere u zaljevskim vodama za koje su Rijad i Washington optužili Iran

Napadi dronovima na dva postrojenja naftne tvrtke Aramco u pokrajinama Abkaiku i Kuraisu u subotu izazvali su požare koji su stavljeni pod kontrolu, rekao je glasnogovornik saudijskoga ministarstva unutarnjih poslova, ali nije identificirao čiji su dronovi.

Točni ciljevi napada i opseg moguće štete još se ne znaju. Aramco nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

U Abkaiku, 60 kilometara jugozapadno od Dahrana u saudijskoj Istočnoj pokrajini, nalazi se najveća svjetska rafinerija nafte. U Kuraisu, 190 kilometara jugozapadno, nalazi se drugo po veličini naftno polje u zemlji.

Napetosti su porasle u regiji nakon napada u lipnju i srpnju na naftne tankere u zaljevskim vodama za koje su Rijad i Washington optužili Iran. Teheran je optužbe zanijekao.

Jemenski Huti povezani s Iranom također su napadali preko granice pogađajući iz drona naftno polje Šajbah prošli mjesec te dvije naftne crpne postaje u svibnju. Oba napada izazvala su požar, no proizvodnja nije prekinuta.

Sigurnosne snage spriječile su napad Al Kaide na Abkaik 2006.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
10:13 14.09.2019.

čemu uopće o tome vjest? ako već ne prenosite strahovite razmjere razaranja i civilnih žrtava u jemenu počinjenih od strane saudijske arabije, onda ne trebate ni ovo. uostalom, što se to tolko posebnog dogodilo? zar je razorena bolnica, tržnica, ima puno poginulih? nema. samo je netko malo povukao saudijce za haljinu i razotkrio im smrdljive noge kojima gaze po jemencima, u američkim sandalama.

ST
stomugromova
20:44 14.09.2019.

Saudijska vladajuća vehabijska kuća je napravila genocid u Jemenu gdje su pobili gomilu civila,po receptu njihove cionističke braće u Palestini.Sad je vrag pokucao i na njihova vrata.

Avatar mason
mason
17:32 14.09.2019.

To je taj miroljubivi Iran sto nikog ne napada.Sto bi tek radio da dode do nuklearnog oruzja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije