Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Drniškim pršutom teškim 22,5 kg žele u Guinnessovu knjigu rekorda

Pršut, koji je proizvela pršutana Baba delicije iz Pakova sela kod Drniša, bio je dug 103,5 centimetara te je to, kako se čulo, najveći i prvi pršut koji je prijavljen Guinnessovoj knjizi rekorda
16. listopada 2016. u 22:19 3 komentara 1474 prikaza
pršut
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Rezanjem drniškog pršuta teškog 22,5 kilograma večeras je u Tinjanu završen službeni program 10. Međunarodnog sajma pršuta "ISAP 2016." 

Prije nego je Ante Reljanović izrezao stotinjak obroka, pršut je pomno izmjeren za Guinnessovu knjigu rekorda.

Pršut, koji je proizvela pršutana Baba delicije iz Pakova sela kod Drniša, bio je dug 103,5 centimetara te je to, kako se čulo, najveći i prvi pršut koji je prijavljen Guinnessovoj knjizi rekorda.

dalmatinski pršut Hrvatska delicija Dalmatinski pršut neodoljiv u svim varijantama Igor Zgrabljić, glavni tajnik Poslovnog vijeća Daleki istok Indonežani žele hrvatsko vino, pršut, ulje, sir...

Završnog dana sajma na tinjanskom trgu snimljena je milenijska fotografija Šime Strikomana. Na snimanju je sudjelovalo 450 osoba koje su formirale simbol istarskog pršuta.

Uz goste iz inozemstva i drugih krajeva Hrvatske, na sajmu je bilo i deset izlagača iz Istre, a domaći Tinjanski pršut nudile su pršutane Antolović, Dujmović, Radetić i Milohanić koja se i okitila šampionskom titulom u kategoriji istarskog pršuta.

Ocjenjivanju je na 10. ISAP-u bilo izloženo 28 uzoraka pršuta i to u kategoriji istarski pršut, zatim dalmatinski/drniški pršut, ostali zaštićeni pršuti, dimljeni pršut i nedimljeni pršut. 

Šampionske titule 10. sajma  ISAP ponijeli su Pršutane Voštane iz Voštana za dalmatinski pršut, a tinjanska pršutana Milohanić za istarski pršut.

>> Slovenci žele zabraniti i istarski pršut!

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Avatar kravata
    kravata:

    U redu je velicina, upitno je koja rasa i dali je rasla u drniskom kraju.

  • ivica48:

    Nizozemski prsut osusen u Drnisu pa se hvale Drniski prsut hahaha