Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ređenje
Povratak na članak

Dražen Kutleša ustoličen za novog Porečko-pulskog biskupa

Papa Benedikt XVI. mons. Dražena Kutlešu biskupom je imenovao još 17. listopada, a danas mu je u potpunosti povjerena nova služba

Komentari 16

Avatar kobra11
kobra11
15:16 10.12.2011.

Papa Benedikt XVI. mons. Dražena Kutlešu biskupom je imenovao još 17. listopada, a danas mu je u potpunosti povjerena nova služba 19.01.2008 Papa Benedikt XVI odmah je potvrdio izbor \"crnog pape\" Adolfo Nicolas (71) (kako često zovu jezuitskog generala ia i po boji odjeće, ali i po doživotnom mandatu) Dvadeset i deveti nasljednik sv. Ińiga de Loyole je Španjolac,

VL
OB
-obrisani-
15:41 10.12.2011.

Hrvatskoj crkvi se ,,MORA\" oduzeti sva imovina,ako treba i same crkvene zgrade se triba oduzeti!!! Ja sam osobno vijernik ali Bozanicu i ovom Papi, ja niti rici ne virujem.Malo tko je pokazao takvu POHLEPU kao Vatikan u slucaju DAJLE ilii kao Bozanic IZDAJU u ovom slucaju.... Zapravo,kako i na koji je nacin crkva uopce dolazila u ovakve posjede???? Hvaljen Isus i Marija!!!!!

VL
Avatar kobra11
kobra11
16:03 10.12.2011.

10.12.2011. u 15:41h volimsvoje je napisao/la: Hrvatskoj crkvi se ,,MORA\" oduzeti sva imovina,ako treba i same crkvene zgrade se triba oduzeti!!! Ja sam osobno vijernik ali Bozanicu i ovom Papi, ja niti rici ne virujem.Malo tko je pokazao takvu POHLEPU kao Vatikan u slucaju DAJLE ili kao Bozanic IZDAJU u ovom slucaju.... Zapravo,kako i na koji je nacin crkva uopce dolazila u ovakve posjede???? Hvaljen Isus i Marija!!!!! ,,,,,,, To su probali u Spanije pa su dobili \"gradjanski rat\" odnosno sve to Vatikan iscenirao i doveo fasistu Franka na vlast.

VL
DE
demokršćanin
16:50 10.12.2011.

NAGRADA! Želim sreću novoizabranom biskupu u njegovom radu,ali to je nagrada.A radi čega poznata je stvar.Biskup koji je zastupao domoljubno mišljenje je razrješen dužnosti i zapravo je od strane Vatikana kažnjen.Njegov stav će biti zapamćen od svih nas koji mislimo kao on.

VL
OB
-obrisani-
16:57 10.12.2011.

Kutlesa ili Bozanic NISU veci vjernici od NASEG Biskupa MILOVANA!!! Nisu niti od mene!!!! Svo postovanje dragom Biskupu Milovanu,kamo srice da imamo takvog predsjednika i premijera kao sto je Biskup MILOVAN. I Bogu i domovini odat.

VL
KR
kresimirica
17:18 10.12.2011.

Hvaljen Ježuš i Marija! Blagoslov novom biškupu il neko bi rekel ovde kod nas - škofu, al nekak mi je biškup Milovan, domaći, bil jako všeč, bil je narodnjak u klasičnom značenju reči. Dajla je iza nas i iza biškupapa Milovana, preuzvišenog, al kak nekaj sa grenkim okusom... no kaj moremo, nemremo mu pomoč. Za nas vernike, potomke istarskih bjegunaca, biškup Milovan je veliki narodnjak, baš kakvi su bili biškup Dobrila i mons Milanovič... za hrvacku narodnu stvar,al nisu zaboravljali ni kršćansku braću Talijane. Štela sem knjigu o Istrskoj Crkvi i skužila da je otec biškupa Milovana bil ubijen od strane OZN-e, a navodno je bil također veliki narodnjak. Kak vidimo, ak si narodnjak, a nisi hanesovac možeš nastradat! Veliki zagrljaj biškupu Milovanu! Cmok, cmok!

VL
MA
MahnitiTapir
19:59 10.12.2011.

Jedan malo drugačiji pogled: Oporuka je jedan od najsvetijih akata, kako građanskog, a još više kanonskog prava. Naravno da je Crkvi iznimno stalo do nečega što je u samim korijenima vjere. Plemić koji je Dajlu darovao Crkvi, darovao ju oporučnono izrijekom \"spornom\" Benediktinskom redu. Komunisti su to uzurpirali i Papa je stvar, naravno, htio ispraviti barem na nivou geste. Biskup Milovan je 90% Dajle već prodao kada je potpisao sporazum po kojem je trebao jedan DIO tog ostatka vratiti benediktincima. Nije ispoštivao potpisani sporazum nego je nastavio prodavati zemljište da bi se kasnije žalio kako bi biskupija otišla u stečaj izvršenjem sporazuma. Koliko je tko tu bio korektan, zaključite sami. Inače, zanimljivo je da su sada odjednom najglasniji u \"zaštiti\" hrvatskih nacionalnih interesa lokalni političari koji baš i nemaju imidž velikih domoljuba. Isto tako je zanimljivo da im talijani nisu smetali kada su hipotekama PBZ-a (u talijanskom vlasništvu) poklopili cijelo to područje: nekretnine, hotele, što sve ne...

VL
DU
Deleted user
22:23 10.12.2011.

10.12.2011. u 19:59h MahnitiTapir je napisao/la: Jedan malo drugačiji pogled: itd... ___________________________________________________ oporuka je i legat: Dajla im pripada dok su u Dajli! benediktinci su pobjegli iz Dajle! proganjanja komunističke vlasti nisu opravdanje za bijeg. istarski kler je u većini slučajeva bio narodnjački nastrojen i nije bježao ni pred komunistima ni pred talijanskim fašistima, a gubio je glave!!! biskup Milovan je narodnjački biskup koji slijedi biskupa Dobrilu i monsinjora Milanovića! a to što je benedict XVI postavio dotepenca za koadjutora s maksimalnim ovlastima uz blagoslov perića mrzitelja Međugorja i bozanića je njegova sramota...

VL
MA
MahnitiTapir
09:38 11.12.2011.

@ 10.12.2011. u 22:23h sittingbull.lacota Meni je teško povjerovati u ovo što sam upravo pročitao. To je otprilike isto kao da kažete da židovska imovina pripada njemačkoj državi jer su za trećeg rajha potpisali da se cjelokupne imovine odriču u u korist istoga. Malo nasilja, malo \"prava\" i oteli smo što smo htjeli, zar ne?

VL
MA
MahnitiTapir
09:39 11.12.2011.

@ 10.12.2011. u 22:23h sittingbull.lacota A usput, nisam pročitao odgovor na pitanje što se dogodilo s novcem dobivenim prodajom 90% nekretnina u vlasništvu Dajle. To je zapravo najmisteriozniji dio.

VL
OB
-obrisani-
10:01 11.12.2011.

sta je bilo sa dijamntima kardinalu Franjo Kuharicu?

VL
Avatar Dančo
Dančo
11:42 11.12.2011.

a koga više zboli ona stvar što si ti ofucani starci djele glupe titule u vidu biskupa

VL
Avatar Aubix
Aubix
13:03 11.12.2011.

Savršeno je sukladno novom tipu \"novinarstva\" koje promovira Večernjak da se objavi vijest o ređenju biskupa, a da se o tom biskupu i njegovoj biografiji ne objavi ni slova. Bravo za \"novi profesionalizam\"!

VL
DU
Deleted user
18:48 11.12.2011.

11.12.2011. u 09:39h MahnitiTapir je napisao/la: itd ____________________________________________________ malo čudno uspoređujete. najprije pogledajte legat. ako ikome treba nešto vratiti to nisu benediktinci! biskup Milovan je dobiveni novac uložio u obnovu učeničkog doma, pisao je o tome vl, ako me pamćenjeje dobro služi, na početku cijelog slučaja.

VL
JA
jadro
22:25 11.12.2011.

Biskup Dražen Kutleša, herzegovac nije kriv što je postao istarski biskup, koadjutor tj. nasljednik nam dragoga biskupa Milovana. Gledao sam ovih dana na internetu biografije slovenskih škofova-biskupa. Nevjerojatno koliko je biskupa ovih zadnjih godina preseljeno iz jedne slovenske biskupije uu drugu: tako je biskup novoosnovane biskupije u Celju postao nadbiskup Ljubljane itd biskup Mariborski piostao čini mi se onaj iz Murske Sobote . Volio bih da jednog dana biskup Kutleša postane biskup Mostarski ili nadbiskup Zagrebački, a da istrani i istarska Crkva dobije istrana ili primorca za biskupa. Nikad se ne zna !

VL
LA
Lavica7
03:18 12.12.2011.

Italija uvodi poreze na crkvenu imovinu. Trebalo bi se to i kod nasmnapavit, a ne da se oblazu u oniks dok im narod gladuje. I ta smjesna centrala u Vatikanu... Cemu nam sluzi? Za otimanje novca i nista vise.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.