Naslovnica Vijesti Hrvatska

Budiša: Podjelu Pirana Račan nam je tumačio na slovenskoj karti

Kada sam 1996. predložio da se makne Tita s najljepšeg zagrebačkog trga, od HDZ-ovaca me podržao samo Ranko Marinković
02. srpnja 2017. u 00:01 57 komentara 8214 prikaza
Naslovnica 2. 7. 2017.
Foto: VL

U jesen 2018. godine bit će točno 50 godina otkad se Dražen Budiša prvi put politički aktivirao. Svoj prvi politički govor, u kojem je branio “Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika”, održao je kao student na Filozofskom fakultetu u jesen 1968. godine. Budiša je u tom govoru, a važno je podsjetiti da je to vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima, kritizirao i Tita.

Podjela unutarnjih voda u Piranskom zaljevu: Arbitri su Hrvatskoj dodijelili manje od polovice onoga što bi trebala dobiti da se poštuje crta ekvidistance IVAN HRSTIĆ Analiza presude: Tri ključna razloga za i protiv odluke arbitraže

– Kada su upitali rimskog filozofa Seneku zašto kritizira robovlasništvo kad i sam ima robove, odgovorio je da on ne govori o sebi, nego o principima. Tako bi i Tito mogao odgovoriti da ga se upita zašto zagovara komunistički režim, a živi u raskoši – otprilike tim riječima Budiša se obratio kolegama. Nekadašnji šef HSLS-a, jedan od studentskih vođa tijekom hrvatskog proljeća, zbog čega je četiri godine služio zatvor kao politički zatvorenik, danas živi prilično povučeno i bavi se poljoprivredom u selu blizu Jastrebarskog. Rijetko medijski istupa, ali posljednjih su dana aktualne dvije teme – ona koja se tiče preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu i arbitražna presuda u slučaju graničnog spora sa Slovenijom – koje Dražena Budišu kao nekadašnjeg političkog aktera nikako ne mogu zaobići.     

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Ana Brnabić: Djed Anton spašavao je iz vojarni u Srbiji mladiće s Krka 1991.

>> Životna priča Ivana Heraka: nakon 11 godina borbe po sudovima vraća se u politiku 

>> Tito i Zagreb: čvrste veze Josipa Broza i glavnog grada Hrvatske

>> Miss sporta 2017.: Leonarda je najljepša

Naslovnica 2. 7. 2017. | Autor : VL Foto: VL

marina,pomorska policija,jahta Nakon odluke Slovenski policijski brodovi danas triput ušli u hrvatsko more Kolinda Grabar Kitarović Intervju Kolinda Grabar-Kitarović: U Vučiću sam napokon dobila sugovornika u Srbiji Helmut Kohl i Angela Merkel BORISLAV RISTIĆ Njemačka i Rusija izabrale su lojalnu Sloveniju
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • carlo20:

    Drug Račan je potpisivao naloge za udbaška ubojstva hrvatskih domoljuba po svijetu. Račan je razoružao Hrvatsku u osvit jugo-srpske agresije na nju. Račan je napustio Sabor zbog neslaganja s Tuđmanovom rezolucijom o razdruživanju od SFRJ. U vrijeme Račan počinje spiralaa ... prikaži još!a nenormalnog zaduživanja, odnosno života na dug koji je nastavio Sanader, pa Milanović. Prodao je 25% INAe plus upravljačka prava, HT, 45% banaka. Uglavnom, Račan je jedan od najgorih političara u povijesti Hrvatske kojeg obožava 85% novinara u Hrvatskoj.

  • Deleted user:

    O mrtvima sve najbolje. Račan je bio veleizdajnik po više osnova, mali ambiciozni političar koji je radio uvijek protiv hrvatskih interesa, osoba nesposobna za bilo kakav ozbiljan posao, osoba poznata po svom "odlučno možda"... Toliko o njegovim dobrim osobinama. Loše ... prikaži još! ne želim spominjati s obzirom da čovjek više nije živ.

  • megatronman:

    @Carlo20, potpisujem. A varka iliti spin koji je prezentiran javnosti je da je Račan oličenje poštenja i demokracije.