Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet problem nestašica ulja

Drastičan potez trgovačkog lanca razbjesnio kupce: 'Ispričavamo se. Odmah smo povukli mjeru'

Russian invasion of Ukraine
Foto: Gareth Fuller/PRESS ASSOCIATION
1/3
05.05.2022.
u 11:24

Oglasila se tvrtka Lidl Grupe koja se nije složila s takvim postupkom svoje podružnice te su spornu mjeru odmah povukli

Voditelji trgovine Lidla u Norderstedtu u njemačkoj Saveznoj zemlji Schleswig-Holstein kratko su vrijeme prodavali suncokretovo ulje samo onim kupcima koji imaju više od 18 godina. Na tako drastičan potez kojim su izazvali bijes građana odlučili su se jer su mnogi roditelji slali djecu u trgovinu po ulje nakon što bi sami prethodno kupili bocu ulja, piše Fenix Magazin.

Podsjetimo, zbog nestašice ulja u trgovinama se može kupiti samo jedna boca ulja po kućanstvu.

– U Lidlu u Norderstedtu (Schleswig-Holstein) nekoliko je kupaca pokušalo zaobići ovo pravilo te su svoju djecu pojedinačno slali na blagajnu kako bi dobili još boca suncokretova ulja. Stoga su voditelji trgovine morali reagirati zabranom prodaje suncokretova ulja djeci – poručili su iz te podružnice Lidla.

Vijest se brzo proširila društvenim mrežama, a mnogi kupci iskazali su ogorčenje i bijes ovakvim postupkom Lidla. No, ima i onih koji kritiziraju kupce koji žele na takav način doći do više boca ulja.

Naposljetku se oglasila tvrtka Lidl Grupe koja se nije složila s takvim postupkom svoje podružnice te su spornu mjeru odmah povukli. – Molimo naše kupce za razumijevanje i želimo se ispričati za sve neugodnosti. Mjera je odmah povučena – poručili su iz Lidl Grupe.

Ključne riječi

Komentara 12

WI
wice
12:54 05.05.2022.

Dobavljači imaju puna skladišta i čekaju. Zašto bi prodali ulje po 1.5 euro ako znaju da ako sačekaju da ga mogu prodati po 2 i više eura. Stvaraju se umjetne nestašice,mediji podižu prašinu i imamo to šta imamo. Ne događaa se to samo sa uljem za kojeg nema nikakvih ekonomskih opravdanja za toliko poskupljenje jer je to ulje od prošlogodišnje žetve,berbe već i sa drugim proizvodima,dovoljne su dvije novinarske fotografije..i idemoo. Za ova umjetna poskupljenja kupci su najviše sami krivi

ŠA
Šaraf
14:44 05.05.2022.

Ako je njemačka u problemu ne bi trebala biti hrvatska.jer u ovim trenucima hrvatska iz svojih skladišta izvozi pšenicu kukuruz suncokret a da ne govorim o hrvatskim šumama koje se sjeku izuzetnom brzinom i izvoze u strane zemlje

IG
igorl
12:34 05.05.2022.

Sto ljudi rade s tolikim uljem? Meni treba litra mjesecno... ako i toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije