Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI UVJETI RADA

Dramatično priopćenje iz zadarske bolnice: 'Korona je prodrla u još dva odjela, čak 90% bolesnih nije cijepljeno'

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
27.10.2021.
u 14:10

Svi novozaraženi su adekvatno zbrinuti prema postojećim protokolima, a pokrenute su i predviđene procedure s ciljem sprečavanja daljnjeg širenja zaraze.

U najnovijem slučaju prodora koronavirusa u kratkom se roku na Odjelima hemodijalize i očnog odjela zarazilo 7 pacijenata i 11 djelatnika, javili su to iz zadarske bolnice. 

Zbog sve većeg pritiska na bolnice koje pune svoje kapacitete pretežito necijepljenim pacijentima poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

''Na COVID odjelima zadarske Opće bolnice u vrlo kratkom vremenu povećao se broj hospitaliziranih osoba za više od 50 posto.

Nažalost, unatoč višemjesečnim apelima čak do 90 posto hospitaliziranih bolesnika je necijepljeno, i s težim simptomima bolesti. Stoga smo bili primorani otvoriti dodatni COVID odjel, s posljedičnom reorganizacijom rada. Isto tako, unatoč strogim epidemiološkim mjerama koje su poduzete kako bi se spriječio prodor virusa u zdravstveni sustav, sve je teže kontrolirati širenje zaraze te su sve češći slučajevi prodora virusa na odjele, ili putem pacijenata ili putem zdravstvenog osoblja.

U posljednjih par tjedana koronavirus se preko zaraženog pacijenta proširio na Odjelu hematologije, a velikim naporima širenje je suzbijeno u roku od nekoliko dana. Najnoviji slučaj prodora virusa dogodio se na Odjelima hemodijalize i očnog odjela gdje je zaraženo 7 pacijenata i 11 djelatnika.

Svi novozaraženi adekvatno su zbrinuti prema postojećim protokolima, a pokrenute su i predviđene procedure s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja zaraze.

Želimo napomenuti da je Opća bolnica Zadar unatoč epidemiji koja traje već više od godinu i pol dana i velikom broju zaraženih hospitaliziranih osoba te činjenici da je ovoga ljeta bolnica bila izložena velikom pritisku turista, povećala rad tijekom poslijepodnevnih sati kroz hladni operativni program kako bi se nadoknadili odgođeni operativni zahvati te tako smanjile liste čekanja.

U ovakvim uvjetima izuzetno je teško raditi te kontrolirati probijanje virusa u zdravstveni sustav, posebno kada se zna da veliki broj osoba nije cijepljen, a epidemioloških mjera gotovo se više nitko i ne drži.
 
Zato ističemo još jednom kako je jedini način suzbijanja epidemije i smanjenja pritiska na zdravstveni sustav što veća procijepljenost te i dalje strogo pridržavanje propisanih mjera. U suprotnom ćemo nažalost morati dodatno širiti kapacitete za zbrinjavanje COVID bolesnika s posljedičnom reorganizacijom, ali i posljedičnim smanjivanjem svih ostalih zdravstvenih usluga'', istaknuli su iz zadarske bolnice. 

>> VIDEO Ženi iz Čakovca rekli da ima tumor u nosu, no onda je doznala što se dogodilo na prvoj operaciji

Ključne riječi

Komentara 48

KO
Korumpirani
16:23 27.10.2021.

Pa više od dva tjedna se ne može ući u bolnicu bez testa ili covid potvrde ,kako to onda nekaj ne valja ili covid potvrda ili test.

AA
aabbcc
19:37 27.10.2021.

Zatvaraj kafane, spasimo pijane gradjane, dosta im je muka mamurluka i bez vase korone boli glava ! .

DU
Deleted user
14:23 27.10.2021.

Kao što se već zna Igor Rudan, Nenad Ban i Petra Klepac rade u organizacijama čiji je jedan od glavnih donatora Zaklada Bill & Melinda Gates. Ista ta zaklada je investitor u tvrtki BioNTech, koja je razvila cjepivo za Pfizer. Branko Kolarić je zaposlen u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", glavnoj stanici za testiranje na covid koja je od početka pandemije na testovima ostvarila značajan profit. Dakle, četiri od pet potpisnika pisma lako moguće da imaju financijsku korist od prodaje cjepiva i/ili PRC testova, znači da im je itekako u interesu da ova "kriza" potraje. Kako oni mogu biti u znanstvenom savjetu koji utječe na Vladine odluke o obaveznim testovima i cijepljenju stanovništva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije