Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autom uletio u zračnu luku

Kraj talačke krize u Hamburgu: Predao se muškarac koji je oteo kćer, dijete je dobro

A car that was used by a man who drove through a barrier onto the grounds of the city's airport with a child, is parked next to a plane, in Hamburg
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS
1/19
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.11.2023.
u 14:43

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke.

Zgrade terminala zračne luke u Hamburgu i nekoliko zrakoplova evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica zračne luke za dpa u subotu navečer. Policija je cijelu noć pregovarala s muškarcem i to na turskom.

Muškarac drži svoju kći (4) u autu i želi s njom u Tursku avionom, javlja Bild, dodajući da se doznaje da je u pozadini svega navodno spor oko skrbništva.

Prema informacijama Bilda, on se ispred Terminala 1 vozio u Audiju bez tablica. Prvo se zaletio, ali nekoliko minuta kasnije automobilom je probio barijeru. Dovezao se izravno do aviona i zaustavio se pokraj putničkog zrakoplova Turkish Airlinesa.

14:43 - Okončana je talačka situacija na aerodromu, javlja policija.

"Osumnjičenik je izašao iz automobila s kćeri. Muškarca su hitne službe uhitile bez otpora. Čini se da je dijete neozlijeđeno", objavila je policija na Twitteru.

13:58 - Policija je javila da talačka kriza u Hamburgu još traje. "Još uvijek kontaktiramo s osumnjičenim", napisali su. 

11:30 - Policija u Hamburgu dala je nove informacija oko talačke krize. Naša pregovaračka skupina ostaje u kontaktu s osumnjičenikom", napisali su. Policija kaže da sumnja da je naoružan. "Naš glavni prioritet je zaštita djeteta. Prema našim trenutnim nalazima, dijete je fizički dobro. Pregovori će se nastaviti", poručili su.

8:53 - Policija nije htjela potvrditi ranije navode da je muškarac bio naoružan te da je iz oružja dva puta pucao u zrak.

Vozilo s 35-godišnjim i četverogodišnjim djetetom trenutno je parkirano ispod zrakoplova, priopćila je policija, a na mjestu događaja bio je velik broj policajaca. Nema ozlijeđenih, ali je zračna luka i dalje zatvorena, a letovi su obustavljeni.

Putnici su pozvani da ne dolaze u zračnu luku, javlja Sky News.

8:22 - Bild javlja kako je Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije, ustvrdio i da je muškarac iz auta izbacio dvije zapaljene boce poput Molotovljevih koktela. Audi je parkirao točno ispred aviona. 

GALERIJA Talačka kriza u zračnoj luci u Hamburgu

A car that was used by a man who drove through a barrier onto the grounds of the city's airport with a child, is parked next to a plane, in Hamburg
1/15

7:37 - Policija je cijelu noć pregovarala s ocem, a u 6.40 sati izvijestila je: “Stanje je i dalje statično”, odnosno nepromijenjeno. Zračna luka je od tada zatvorena, a prvi nedjeljni letovi su otkazani, javlja Bild.

7:30 - Na mjestu događaja i dalje su jake policijske snage, s jedinicama raspoređenim u blizini vozila. Prema policiji, situacija i dalje nije razriješena.

U početku se govorilo da s njim ima dvoje djece, no to nije potvrđeno. Policija je izvijestila: “Želi razgovarati s nama i mi to u početku ocjenjujemo vrlo pozitivnim.”Letovi se obustavljaju na neodređeno vrijeme! Zračna luka Hamburg napisala je obavijest na X-u (bivši Twitter) u nedjelju rano ujutro. Zračna luka očekuje otkazivanja i kašnjenja tijekom dana.

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište zračne luke. Imao je pištolj i već je dvaput pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert.  Muškarčeva supruga prethodno je kontaktirala policiju zbog moguće otmice djeteta, rekao je glasnogovornik. 

U listopadu su vlasti zatvorile istu zračnu luku zbog prijetnje napadom na letu iz Teherana za Hamburg.

U srpnju su klimatski aktivisti iz skupine Last Generation satima paralizirali zračnu luku. Letačke operacije morale su biti obustavljene na nekoliko sati iz sigurnosnih razloga. Pogođene su bile tisuće putnika, uključujući mnoge obitelji s djecom.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
08:17 05.11.2023.

Hoće s vlastitim djetetom u tursku Muslimaniju jer mu je dijete toliko važno, a istovremeno prijeti da će ubiti to isto dijete. Logično.

JF
Jure_Francetić
07:29 05.11.2023.

Nama su dodijavali još dok su putovali konjima, sad samo koriste druga prijevozna sredstva. No sudeći po ponašanju i stoljećima poslije, isti je to mentalni sklop. Njihov wannabe Ataturk, Erogeni je sam izjavio da su džamije njihove vojarne, te je uz silu svih milijuna novaca, gurao njihovu izgradnju po cijelom svijetu gdje god postoje zajednice muslimanskih manjina. Valja se prisjetiti i toga što je Churchill nekada izjavio o muslimanima koji čine manjinu...

KP
Karlovacko pivo
08:08 05.11.2023.

Sad će sigurno dobiti kartu za Tursku al tek kada odsluži svoje u Njemačkoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije