Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjelo im putovanje

Drama u zračnoj luci: Ryanair bez obavijesti ostavio putnike u Rijeci!

Dolazak prvog zrakoplova aviokompanije Ryanair u Zagreb iz Bruxellesa
Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.04.2022.
u 10:18

Putnici nisu dobili nikakvu obavijest putem e-maila o otkazivanju leta i drugim mogućnostima

Prava drama odvijala se u nedjelju kada je avioprijevoznik Ryanair bez obavijesti ostavio putnike u Rijeci koji su trebali putovati prema Bruxellesu i Zračnoj luci Charleroi u Belgiji, piše Croatian Aviation.

Zračna luka Rijeka u najavi je imala tri povratna leta Ryanaira, iz Charleroia, Londona i Stockholma. Samo je zrakoplov iz Stockholma sletio i poletio iz riječke zračne luke, ostala dva leta su otkazana. Zbog vjetra koji je u nedjelju ujutro u Rijeci bio prejak (van limita) za slijetanje zrakoplova Ryanaira, otkazani su letovi prema Londonu i Brusselsu, što samo po sebi i ne bi bila vijest da problem nije nastao u komunikaciji između avioprijevoznika i samih putnika, piše portal.

U njihovu se redakciju javilo više putnika koji su iz Rijeke ove nedjelje trebali putovati prema Bruxellesu, Zračnoj luci Charleroi, no njihov je let otkazan. Naime, zbog prejakog vjetra u Zračnoj luci Rijeka Ryanairov je zrakoplov umjesto na Krk sletio u Zračnu luku Pula.

U 11 sati zrakoplov je iz Pule poletio prema Rijeci, gdje je trebao sletjeti, pokupiti putnike za Brussels i uz dva sata kašnjenja dovesti ih na odredište, u Belgiju. Kako se vjetar nije smirivao, zrakoplov je odletio natrag u Charleroi bez riječkih putnika.

U riječkoj zračnoj luci 30-tak putnika čekalo je dolazak zrakoplova, a prema informacijama iz same zračne luke, obaviješteni su kako će, u najgorem slučaju, ako zrakoplov ne uspije doći u Rijeku, autobusom biti prevezeni u Pulu i odande prema svom planiram odredištu, no na posljetku nije se dogodilo ni jedno ni drugo - riječki putnici nisu otišli u Pulu, a Ryanairov zrakoplov na kraju nije uspio sletjeti u Rijeku.

Tek nešto malo kasnije ista priča događa se i s letom Ryanaira između Londona i Rijeke. Zbog vjetra zrakoplov divertira u Pulu, a zatim iz Pule polijeće prema Zračnoj luci Stansted bez riječkih putnika.

Sukladno Uredbi EU 261/2004., u slučaju otkazivanja leta zbog loših vremenskih uvjeta putnici nemaju pravo na kompenzaciju, no imaju pravo na skrb, povrat novaca te pravo na preusmjeravanje po sličnim uvjetima na najraniji let do planiranog odredišta. Kako je sljedeći let Ryanaira iz Rijeke za Charleroi tek 07. travnja, putnici će vjerojatno svoje putovanje realizirati iz obližnjih zračnih luka, Zagreba i Zadra, odakle Ryanair također prometuje prema navedenoj zračnoj luci.

Ono što je apsurdno, piše portal, jest činjenica da putnici nisu dobili nikakvu obavijest putem e-maila o otkazivanju leta i drugim mogućnostima, kao i činjenica da se spominjao dodatni let iz Rijeke ovog ponedjeljka koji bi prevezao putnike do njihovih odredišta, što je bila pogreška informacija.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:07 04.04.2022.

Ryanair - najgora kompanija. Smradovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije