Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna akcija

Dvoje mladih planinara na Velebitu spasio HGSS: 'Neiskustvo, neadekvatna oprema i nepoznavanje planine moglo je završiti kobno'

Akcija spašavanja na Velebitu
Foto: HGSS Gospić
1/6
14.01.2023.
u 23:41

Iznadprosječno topla zima očito je prekinula zimski san medvjeda koji su se susreli s mladim planinarima.

U subotu navečer je HGSS u akciji spašavanja na južnom Velebitu (Bunovac - Štirovac) uspješno pronašao dvoje mladih planinara koji su se izgubili na Velebitu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja. Prema prvim informacijama dvoje mladih planirana naišlo je na medvjeda i u bijegu od životinje su se izgubili.

- Prema informacijama kojima raspolažemo planinari su iscrpljeni, neozlijeđeni. Timovi iz HGSS Stanica Gospić na putu su prema lokaciji, a dodatni timovi su u pripravnosti - poručili su na početku akcije iz HGSS-a. Naknadno je javljeno da su mladi planinari spašeni, te su zajedno sa spašavateljima krenuli su prema sigurnom poručuju. 

- U zimskim uvjetima, neiskustvo, neadekvatna oprema i nepoznavanje planine moglo je završiti kobno, ne zbog medvjeda već zbog niskih temperatura koje vrlo brzo izazovu pothlađivanje pa i smrt. Pazite na sebe, upozoravaju još jednom gorski spašavatelji koji su koordinirali akciju te pronašli dvoje mladih planinara koji su nakon cjelodnevnog planinarenja bježeći od medvjeda skrenuli sa staze te kad su shvatili da su se izgubili, da su iscrpljeni, te da ne mogu dalje uputili poziv u pomoć.

Iznadprosječno topla zima očito je prekinula zimski san medvjeda koji su se susreli s mladim planinarima.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
23:03 14.01.2023.

To je bio Tomo Medved, ali ga planinari nisu prepoznali.

PO
poluvodič
23:46 14.01.2023.

išli se tucati, pomrsio im medo planove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije