Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 2013.

Dragovoljno krv darivao 1751 Vinkovčanin

davanje krvi
Marijan Susenj/PIXSELL
10.01.2014.
u 08:06

Na prvoj akciji ovogodišnjoj akciji, održanoj u prostorijama Crvenog križa u Vinkovcima 4. siječnja, krv je dalo 35 darivatelja.

U 54 akcije darivanja krvi koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek u prošloj godini, 1 751 osoba dragovoljno je dala krv i prikupljeno je 150 doza krvi što je 13 posto više od plana. 

Ravnatelj GDCK Vinkovci Branko Tomić ističe kako zahvaljujući odličnom odzivu darovatelja na vinkovačkom području nikada - ni u ratu ni u miru - nije nedostajalo krvi. Zato posebno raduje podatak da je tijekom 2013. bilo čak 232 onih koji su po prvi put dali krv, što je gotovo duplo više od hrvatskog prosjeka, a to je jamstvo da će i u budućnosti biti plemenitih ljudi koji će darovati krv. Na vinkovačkom području je 166 višestrukih darivatelja krvi, a Klubu 100 gdje su darivatelji sa sto i više darovanja krvi, Dani Klobučaru iz Starih Mikanovaca, Josipu Senčiću, Željku Buri i Ivanu Schweizeru iz Vinkovaca, pridružio se Adam Andričević iz Antina. 

Na prvoj akciji ovogodišnjoj akciji, održanoj u prostorijama Crvenog križa u Vinkovcima 4. siječnja, krv je dalo 35 darivatelja.

>> U četrdeset godina Brođanin Duško Živić darovao 60 litara krvi

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:40 10.01.2014.

Mogao bih se okladiti da uz ovaj članak neće biti napisano više od pet komentara uključujući moj. Dobre stvari i dobre vijesti nekako nisu zanimljive ljudima kao vijesti o svakodnevnim trabunjanjima tzv. premijera i njegovih ministara, o Joži Perkoviću, o Severini i sličnim moralnim vertikalama. Tja, takvo je došlo vrijeme.

SC
sc0rpion
17:03 10.01.2014.

Da je bio naslov " STOZEROVCI DALI KRV " ILI "MARKICKA DALA KRV " digli bi ih u nebesa a mi koji redovito dajemo krv , za sada 60 puta , nitko se niti ne osvrne. Jedna doza jedan zivott , 60 davanja 60 zivota i za to nemamo nikakva prava osim dopunsko osiguranje, da je svaki branitelj spasio toliko zivota gdje bi bili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije