Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLINSKA POLJANA

Dragovoljna predaja bez sankcija: Žena pronašla oružje i eksplozive na tavanu

PU sisačko-moslavačka
14.01.2021.
u 13:14

Jučer je na petrinjskom području u mjestu Glinska Poljana žena na tavanu obiteljske kuće pokojnog člana obitelji pronašla nekoliko komada oružja i eksplozivnih sredstava o čemu je obavijestila policiju.

Oružje i eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Utvrđeno je da se radi o vojnom automatskom puškomitraljezu, ručnom bacaču raketa, tzv. zolja, tromblonskoj osvjetljavajućoj mini, minobacačkoj mini, 7,2 kilograma vojnog eksploziva TNT, 17 lovačkih patrona, 90 komada pištoljskog streljiva i 477 komada puščanog streljiva.

 - Apeliramo na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija u okviru provođenja kampanje "Manje oružja, manje tragedija", govore iz PU sisačko-moslovačke.

Vezano uz ovu dragovoljnu predaju oružja, proteklih dana na jednoj društvenoj mreži pojavila se fotografija ručnog bacača rakete uz komentar „Pozdrav od zolje s Majskih Poljana“. Obavljenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se ne radi o lokaciji Majske Poljane već o lokaciji i oružju iz konkretne dragovoljne predaje u mjestu Glinska Poljana, a što je zahtijevalo angažman 30 policijskih službenika.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:23 14.01.2021.

Eh da su to imali Hrvati 91 -e, Oluje ne bi bilo i sve bi bi završilo puno prije 🥴

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije