Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga strana pravde

Drago Vidaković, svjedok protiv Sanadera, i sam je pod istragom

Drago Vidaković
Pixsell
01.12.2011.
u 10:11

Vidaković je navodno vidio primopredaju između Sanadera i Kulterera, a sumnjiče ga za štetu od gotovo 20 milijuna kuna na račun tvrtke kojom je upravljao.

Drago Vidaković, nekadašnji direktor tvrtke Hypo Leasing Kroatien, koji bi sljedeći tjedan trebao svjedočiti kao USKOK-ov svjedok u postupku protiv Ive Sanadera, i sam se nalazi pod istragom.

Istraga protiv njega te još trojice osumnjičenika otvorena je prošle srijede, doznaje Vjesnik,  zbog optužbi za izvlačenje 18,5 milijuna kuna iz te tvrtke. Osumnjičeni Vidaković ispitan je prošloga četvrtka na Županijskom sudu u Zagrebu.

Vidaković inače već godinama živi u Kaliforniji, a USKOK-u se sam javio nakon podizanja optužnice protiv bivšeg hrvatskog premijera koji se tereti da je 1995. godine, kao zamjenik ministra vanjskih poslova primio proviziju od 3,6 milijuna kuna od Hypo banke pri pregovaranju o kreditu za kupnju zgrada veleposlanstava RH.

Njegovo svjedočenje moglo bi biti ključno za daljnji tijek suđenja jer Vidaković tvrdi da je  vidio susret  Wolfganga Kulterera i Ive Sanadera na jednom parkiralištu u Klagenfurtu i kako je na tom sastanku bilo i nekakve primopredaje.

Njegovo svjedočenje Sanaderov braniteljski tim mogao bi iskoristiti za postavljanje pitanja je li Vidaković sjedanje na klupu za svjedoke i svjedočenje protiv Sanadera uvjetovao povoljnijim položajem za sebe u postupku koji se protiv njega vodi.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar wjekon
wjekon
11:54 01.12.2011.

@Samoparminuta kao prvo zao mi je da su ti zbrisali post, kao drugo i bolje da su ti zbrisali jer si napisao hrpu gluposti

HE
HEBOS
12:03 01.12.2011.

Baš me zanima je li njemu netko ponudio \"oprost\" za svjedočenje!!!

HA
hagar
10:44 01.12.2011.

ovo je zasigurno još jedan primjer komunističke demagogije. U Hrvatskoj se nije kralo! Mi se raspadamo zbog prevelikog bogatstva! Ma treba ih sve ko onu Timošenko: u zatvor i moraš vratiti svih 180 milijuna štete. Nećeš? Ma hoćeš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije