Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen po tjeralici

Drago Tadić vratio se u Hrvatsku, vezanih ruku i nogu doveden na raspravu

Drago Tadić dolazi na sudjenje na Županijski sud
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
1/3
30.09.2020.
u 13:59

Počelo mu je suđenje zbog optužbe da je Osijek-Koteks, kojemu je bio na čelu, oštetio za 15,7 milijuna kuna u poslu oko kamenoloma.

Osječki poduzetnik Drago Tadić, koji je 2018. otišao u BiH i tako postao bjegunac pred pravosuđem, vratio se u utorak u Hrvatsku. S granice u Slavonskom Šamcu odmah je prepraćen u istražni zatvor u Osijeku, po tjeralici.

Podsjetimo, Tadić se kući pokušao vratiti i sredinom srpnja kada mu je trebalo početi novo suđenje za malverzacije u Osijek-Koteksu, no to mu, apsurdno je, nije pošlo za rukom baš zato što se policajcima u Orašju oglasio Interpolov alarm pa su ga vratili u Sarajevo.

Tadić je, podsjetimo, pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se izmijenila tadašnja prvostupanjska osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratne zločine. Preselio se na područje Tomislavgrada i zatražio prijenos izvršavanja zatvorske kazne u BiH.

U međuvremenu mu je određen istražni zatvor zbog optužbi da je Osijek-Koteks, kojemu je bio na čelu, oštetio za 15,7 milijuna kuna u poslu oko kamenoloma. Na raspravu u tom postupku doveden je jučer u lisicama – i na rukama i na nogama, a ni on ni suoptuženi Dietmar Alute – Oltyan, kako su izjavili, ne osjećaju se krivima.

– Oduvijek smo tvrdili da on ne bježi od ovog postupka, dapače, želi aktivno sudjelovati, što dokazuje i to da se i u srpnju pokušao vratiti. Nisam vidio toliku upornost kod nekoga ni da pobjegne, a kamoli da se vrati. Nema stoga razloga da ostaje u istražnom zatvoru – komentira Tadićev branitelj Zdravko Dumančić.

Sud se, pak, s time ne slaže – nisu prihvatili ni nuđeno jamstvo od 300.000 kuna.

Komentara 8

BO
bolnaistina
14:25 30.09.2020.

A Horvatinčič, četvero struki ubojica, pije kave po špicama.

JO
jondany
14:46 30.09.2020.

zanimljivo kako nema slike da se vratio vezanih ruku i nogu..trecerazredna novinarka bujne maste bolje da pise djecje romane

SA
SamoIstina
14:54 30.09.2020.

Znade li tko gdje je Vidošević, gdje Merzel Lovrić, gdje ona iz porezne, Todorići, uhvatili se dobrog, mirnog Slavonca ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije