Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Gerovac

Drago mi je da sam dobio priznanje zbog tekstova, a ne oni zbog mene

Gerovac
Boris Ščitar/VLM/PIxsell
05.05.2012.
u 12:00

Priznanje Goranu Gerovcu, izvršnom uredniku i kolumnistu tjednika Forum, kruna je jednoj kontinuiranoj i kroničnoj posvećenosti pisanju

Dobra reportaža ili intervju dogodi se mnogim novinarima, katkad već i samim time što su sugovornici zanimljivi ili priča nesvakidašnja. Međutim, priznanje “Marija Jurić Zagorka” koju je za pisano novinarstvo Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo Goranu Gerovcu, izvršnom uredniku i kolumnistu tjednika Forum, kruna je jednoj kontinuiranoj i kroničnoj posvećenosti pisanju. Osim što je novinar po profesiji, taj 44-godišnji Karlovčanin za pisanje živi i u slobodno vrijeme.

Nakon kratkih priča “Galerija”, 2002. godine objavio je u dahu napisan roman “Pajo, ti si Srbin”, u kojem kroz svakodnevne scene progovara o tvrdoj karlovačkoj poslijeratnoj zbilji iz vizure kruga prijatelja iz djetinjstva kojima je urbano iznad svega. Sljedeći Gerovčev roman “Razbijeni” iz 2009. odjeknuo je poput šamara, filigranski i nesmiljeno ocrtavši sve anomalije suvremenog hrvatskog društva i obitelji.

Gerovac je nagrađen za kolumne “Pisanje uz vjetar” koje redovito izlaze u Forumu, književni feljton “Zovem se Antonija” i političko-duhovnu raščlambu grada Karlovca “Moj Karlovac uništili su zli učenici-putnici”.

– Razveselilo me to zbog dva razloga. Prvo kao novinara Foruma, koji izlazi svega nekoliko mjeseci ali je već višestruko prepoznata naša odluka da se držimo načela “novinarstvo kakvo bi trebalo biti”. Drago mi je da sam ja dobio priznanje zbog tekstova, a ne tekstovi zbog mene - poslovično dvosmislen je Gera. U Forum je prošle godine prešao iz Večernjeg lista, u kojem je vodio desk od 2003. godine, kada je u Zagreb došao s mjesta šefa karlovačkog dopisništva koje je vodio osam godina.

Komentara 2

OG
Oger
12:09 05.05.2012.

Cestitke !

OB
-obrisani-
15:01 05.05.2012.

05.05.2012. u 12:09h Oger je napisao/la: Cestitke ! ************** Evo ti si samo još jedan pokazatelj da mu je tu nagradu trebalo uručiti u Srbiji (Jugi). Ali uručena od Duke se može i smatrati takvom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije