Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNICA UTEMELJITELJA HDZ-a

Krpina traži da ga razriješe: 'Iscrpilo me, zasjedali smo se triput lani, jednom e-mailom'

Drago Krpina
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
10.10.2019.
u 14:35

"S obzirom na to da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti"

Drago Krpina podnio je zamolbu da ga se razriješi s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.

U zamolbi od 9. listopada Krpina odluku obrazlaže iscrpljenjem te predlaže da ga naslijedi Tomislav Družak.

- Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica, u protekle dvije godine, uputila prema stranačkim tijelima, (od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene), ozbiljno su me iscrpili. Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se primjerice u zasjedanju Predsjedništva Zajednice. Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri (3) puta, od toga jednom u elektronskom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva (2) puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u „elektronskom foormatu“. - navodi bivši saborski zastupnik.

- S obzirom na to da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti i da se na istu imenuje netko s mnogo više svježine, entuzijazma i poleta - kaže Krpina.

Pogledajte i video o životnom putu Franje Tuđmana:

Ključne riječi

Komentara 46

BA
bakulušić
18:48 10.10.2019.

Kad su početkom devedesetih komunistički direktori preuzimali poduzeća i vršili pretvorbu i privatizaciju, obraćao sam se gospodinu Krpini da pokuša spriječiti zloporabe kojima smo svjedočili. Nije ga zanimalo. Tada mu je bilo dobro. Nije shvaćao da mogu doći vremena kad će nositi fenjer.

MO
Morany
21:02 10.10.2019.

Krpina imao si ti itekako medijskih istupa i politickog djelovanja, cak si objavio snimku svog govora iz Benkovca! Propustia si priliku...

Avatar Radagast
Radagast
17:30 10.10.2019.

Zanima me otkuda novinarima taj njegov dopis?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije