Naslovnica Vijesti Hrvatska

Krpina traži da ga razriješe: 'Iscrpilo me, zasjedali smo se triput lani, jednom e-mailom'

"S obzirom na to da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti"
10. listopada 2019. u 14:35 48 komentara 9379 prikaza
Drago Krpina
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Drago Krpina podnio je zamolbu da ga se razriješi s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman.

Tito i Tuđman Stare snimke otkrivaju VIDEO Kako se Tito spontano obratio Amerikancima na engleskom i Tuđman Rusima na ruskom

U zamolbi od 9. listopada Krpina odluku obrazlaže iscrpljenjem te predlaže da ga naslijedi Tomislav Družak.

- Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica, u protekle dvije godine, uputila prema stranačkim tijelima, (od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene), ozbiljno su me iscrpili. Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se primjerice u zasjedanju Predsjedništva Zajednice. Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri (3) puta, od toga jednom u elektronskom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva (2) puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u „elektronskom foormatu“. - navodi bivši saborski zastupnik.

- S obzirom na to da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti i da se na istu imenuje netko s mnogo više svježine, entuzijazma i poleta - kaže Krpina.

Pogledajte i video o životnom putu Franje Tuđmana:

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • bakulušić:

  Kad su početkom devedesetih komunistički direktori preuzimali poduzeća i vršili pretvorbu i privatizaciju, obraćao sam se gospodinu Krpini da pokuša spriječiti zloporabe kojima smo svjedočili. Nije ga zanimalo. Tada mu je bilo dobro. Nije shvaćao da mogu doći vremena kad će nositi fenjer.

 • Avatar Radagast
  Radagast:

  Zanima me otkuda novinarima taj njegov dopis?

 • Morany:

  Krpina imao si ti itekako medijskih istupa i politickog djelovanja, cak si objavio snimku svog govora iz Benkovca! Propustia si priliku...