Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kalmeta je napisao pismo s tri laži protiv mene, a vrh utemeljitelja zbog njega mi je presudio

Poruka je "jezik za zube, inače letiš iz igre", rezigniran je Krpina.
22. ožujka 2018. u 23:43 59 komentara 16509 prikaza
Drago Krpina
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, na kojoj je kao zamjenik šefa te zajednice sudjelovao i sam Drago Krpina, večeras je raspustio zadarski ogranak utemeljitelja kojem je predsjednik bio upravo – Krpina.

Traže odgodu ratifikacije Utemeljitelji HDZ-a Zadarske županije traže unutarstranački referendum o Istanbulskoj konvenciji

Ova smjena dolazi nakon Krpinina kritičnog govora na obljetnici u Benkovcu kada je oštro prozvao premijera Plenkovića zbog Istanbulske konvencije, a njegov su govor šutke slušali ministar Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, šef HDZ-a Zadarske županije. Krpina je uvjeren da je njegov ogranak raspušten upravo zbog te njegove kritike.

– Prečasni Božidar Kalmeta protiv mene je napisao pismo s tri laži koje je Predsjedništvo utemeljitelja, bez provjere, prihvatilo kao optužnicu i na temelju njega mi presudilo. Kalmeta je, očito, između dva suđenja našao vremena pisati protiv mene, a vodstvo Zajednice utemeljitelja pismo mi nije htjelo dati na uvid. Budući da ga nisam dobio u ruke, mogu samo pretpostaviti da ga je Kalmeta napisao nakon mog govora koji je bio prisiljen slušati, ali ne isključujem da će naknadno falsificirati datum njegova slanja – otvoren je bio Krpina.

Milan Kovač Javni poziv vodstvu Istaknuti članovi HDZ-a: Odustanite od Istanbulske konvencije

Napomenuo je da je za sebe smatrao da je ozbiljan čovjek, ali kada se dovede u takvu situaciju, sam sebe pita što mi je to trebalo.
– Razmislit ću hoću li ostati zamjenik predsjednika utemeljitelja Marija Kapulice. Pa, mi se kao vodstvo Zajednice utemeljitelja nismo sastali proteklih pet mjeseci, a sada post festum dajemo podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije i premijeru Plenkoviću – razočaran je Krpina.

Dodao je da mu nije stalo do funkcije i da biti šef županijskog ogranka nije nikakva posebna pozicija nego ga smeta poruka koju je poslalo vodstvo utemeljitelja.

– Poruka je jezik za zube, inače letiš iz igre – rezigniran je Krpina. Požalio se da ga je najviše razočarao sin pokojnog Ivana Milasa, koji je član Predsjedništva Zajednice utemeljitelja.

– Njegov otac me grcajući u suzama branio od lažnih optužbi pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a njemu je ovakav način odnosa prema ljudima normalan – rekao je Krpina.

Pokušali smo kontaktirati i Kalmetu, no zasad nam nije uzvratio na naš upit.

Dio medija prenosi kako razlog raspuštanja zadarskog ogranka utemeljitelja nije Krpinin napad nego ranije planirana akcija. 

Milijan Brkić 'Iznio sam stav' Brkić o Konvenciji: Već smo jednom napravili glupost Podrška županijskih organizacija HDZ Zagrebačke županije podržao ratifikaciju Istabulske konvencije Ivan Vrdoljak Prihvatit će i dodatak Koalicijski partneri podržat će ratifikaciju Istanbulske konvencije, HDZ neće rušiti Vladu
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Dragec bolje uzivaj u mirovini, veca je korist od tebe.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Treba potjerati i Milana Kovaca i ostalePasalicevce, Gregorica, sav kukolj iz pozadine....

 • Laufer:

  Krpina još ima posljedice od Hinićevog udarca u glavu.