Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ BAGIĆ:

'Vesna Pusić maturirala je u 2. gimnaziji 1971.'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.05.2016.
u 15:23

Željko Olujić, koji je V. Pusić optužio da nije maturirala, to ne želi komentirati dok traje njegova kandidatura za ustavnog suca

Je li Vesna Pusić maturirala? Pitanje je to o kojem u posljednja dva dana mnogi raspravljaju nakon njezine svađe s kandidatom za ustavnog suca Željkom Olujićem koji joj je javno spočitnuo da nema završenu srednju školu. Olujić jučer nije želio detaljnije govoriti o optužbi na račun potpredsjednice Sabora Vesne Pusić naglašavajući da to neće učiniti dok traje njegova kandidatura za člana Ustavnog suda. Vesna Pusić je kratko poručila da se podaci o njezinu školovanju mogu provjeriti.

– Sve se može vidjeti u današnjoj Drugoj gimnaziji ili u tajništvu Filozofskog fakulteta – kazala je Pusić.

Inače, u vrijeme kad je ona potkraj šezdesetih pohađala srednju školu, današnja 2. gimnazija zvala se Gimnazija braće Ribar, a kako neslužbeno doznajemo, maturalni rad Vesne Pusić bio je o Davidu Humeu.

– Mogu reći da jedan čovjek koji je u stanju lagati o tako dokazivim stvarima nije kvalificiran da bude sudac Ustavnog suda – komentirala je Pusić.

Ravnatelj zagrebačke 2. gimnazije, inače po rezultatima učenika na državnoj maturi jedne od najboljih u Hrvatskoj, Drago Bagić odgovorio nam je da je Vesna Pusić maturirala u njegovoj školi.

– Uvidom u matične knjige utvrđeno je da je gospođa Vesna Pusić maturirala u 2. gimnaziji školske godine 1970./1971. Podrazumijeva se da je završila i sva četiri razreda, jer ne bi mogla maturirati da nije završila i sva četiri razreda – objasnio je Drago Bagić.

Prema našim informacijama, koje Bagić nije želio komentirati, prije nekoliko dana jedna je osoba tražila službene podatke o srednjoškolskom obrazovanju.

– Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, svima mogu do određene razine dati podatke koji se traže – objašnjava ravnatelj 2. gimnazije Drago Bagić. Iz krugova bliskih kandidatu za ustavnog suca Željka Olujića tvrde da je početkom 90-ih tadašnji dnevni list “Vjesnik” objavio da Vesna Pusić nije maturirala, te dodaju kako je sama jednom prilikom rekla da se ispisala iz 3. razreda gimnazije i otišla u SAD i ondje upisala koledž. No, službeni podaci 2. gimnazije govore nešto drugo.

Komentara 238

Avatar kravata
kravata
15:44 18.05.2016.

Halo skolske kolege koje citaju ove komentare da se jave i povrde.

Avatar navijač
navijač
15:43 18.05.2016.

Ako postoji itko tko pusićki joś vjeruje za njega više nema lijeka. Olujiću čestitam zato što je to smio reći u javnosti za razliku od mnogih i zato ga zreba izabrati za ustavnog suca.

RI
Rizlman
15:44 18.05.2016.

A gdje je dokument? Gdje je slika te stranice iz matične knjige? Opet bi nekom Bagiću trebali vjerovati na riječ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije