Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Dragan Primorac dobio nagradu sveučilišta u New Havenu

primorac
Foto: Jadranka Jureško Kero
1/3
27.09.2010.
u 19:53

Nagrada se dodjeljuje zbog Primorčeva iznimnog doprinosa u razvoju forenzičkih znanosti.

Predsjednik sveučilišta u New Havenu Steven Kaplan i najpriznatiji svjetski forenzičar Henry Lee u Ledyardu u američkoj saveznoj državi Connecticutu na 19. Annual Markle Symposiumu, koji je okupio nekoliko stotina najuglednijih forenzičara iz SAD-a, dodijelili su ovogodišnju nagradu za međunarodnu izvrsnost (International Distinguished Service Award) Draganu Primorcu. Nagrada se dodjeljuje zbog Primorčeva iznimnog doprinosa u razvoju forenzičkih znanosti.

U drugim kategorijama nagrade su primili neki od najuglednijih ljudi iz javnog života SAD-a: kongresnica Rosa DeLauro za dosadašnje političko djelovanje, ministar unutarnjih poslova države Connecticut James Skip Thomas i sudac vrhovnog suda države Connecticut Bruce Levin za doprinos razvoju pravnih znanosti.

Potpisan je i ugovor o suradnji između newhavenskog sveučilišta i Sveučilišta u Splitu kojim se na našim prostorima prvi put  otvorila mogućnost sustavne suradnje jednoga hrvatskog i jednog američkog sveučilišta. Suradnja počinje već od ove akademske godine i to na području forenzičkih znanosti gdje će se raditi na razmjeni nastavnika i studenata te znanstvenoj suradnji.

Cilj je da se uskoro pokrene zajednički studij gdje bi se školovali budući magistri forenzičkih znanosti. Američki bi studenti provodili jednu studijsku godinu u Hrvatskoj, a hrvatski studenti u SAD-u. Ovakav oblik suradnje te školovanje vrhunskih forenzičara prema najsuvremenijim programima kao i suradnja na programu nacionalne sigurnosti jedno je od ključnih nastojanja obiju vlada u borbi protiv međunarodnog terorizma, kriminala i korupcije.

Dekan fakulteta za forenzičke znanosti newhavenskog sveučilišta Timothy Palmbach, čestitavši Primorcu na dobivenoj nagradi, potvrdio je da će iduće godine neki od njegovih studenata dio nastave odslušati u Hrvatskoj te da će sudjelovati u jednom od najprestižnijih forenzičkih skupova koji se od u lipnju 2011. održava na Bolu.

Komentara 69

VI
vitaszorcms
23:56 29.09.2010.

ispravak,muda pod bubrege

VI
vitaszorcms
23:04 28.09.2010.

Ja bih molio da mi se navedu radovi Dragana Primorca prije nego je postao ministar ? A postao je ministar samo zato jer je bio pulen Miomira Žužula !

BR
brainiac
21:25 27.09.2010.

Malo baca na Dextera, nije ni cudo da se pronasao u forenzici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije