Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA POMOLU VELIKI OBRAT

Kovačević želi van iz Remetinca pa je odlučio sve priznati?

Dragan Kovačević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
12.04.2021.
u 14:43

Kovačević je, prema neslužbenim informacijama, prošli tjedan kada mu je određivan istražni zatvor,  malo prije tog ročišta, preko jednog od svojih odvjetnika kontaktirao nadležnog tužitelja te je kazao da bi sve priznao

Prvo je negirao da je počinio to za što ga se tereti, no kada je shvatio da ga ponovo čeka barem mjesec dana Remetinca, predomislio se. Pa je poželio sve priznati. Jer priznanje onog za što se tereti, najlakša je i najbrža karta za izlazak iz Remetinca.
Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati veliki obrat oko Dragana Kovačevića, bivšeg predsjednika uprave Janafa, koji je, prema neslužbenim informacijama, u ponedjeljak doveden u USKOK, kako bi nadopunio svoju obranu.

Odnosno promijenio je, jer je prošli tjedan  kada je uhićen zbog sumnje da je tvrtki Ivana Širića namjestio poslove s Janafom, za što je kao mito dobio dva stana u Splitu  i Zagrebu te dva vozila za svoju djecu, sve navedeno negirao. Tvrdio je da nema veze s tim stanovima, te da Janaf nije obveznik javne nabave. Da Kovačević nema veze sa stanovima tvrdio je u obrani i Širić, čija se tvrtka CEFIS  formalno vodi kao  vlasnik spornih stanova. 

Širić je u obrani tvrdio da je njegova tvrtka vlasnik tih stanova, no nije znao reći s kim je potpisao ugovor o kupnji stana u Zagrebu ni kako izgleda stan u Splitu, iako ga je platio 1,1 milijun kuna. No iz komunikacije nađene u Kovačevićevom mobitelu proizlazi da je on bio taj koji je  za oba stana dogovarao majstore, arhitekte i dizajnere te je za istražitelje to znak da je on stvarni vlasnik stana. Osim toga, u korist mu ne ide ni dokumentacije iz koje je vidljivo da su neke rate za te stanove plaćene novcem Janafa od poslova koje je Širićeva tvrtka dobila s Janafom.

Kovačević je, prema neslužbenim informacijama, prošli tjedan kada mu je određivan istražni zatvor,  malo prije tog ročišta, preko jednog od svojih odvjetnika kontaktirao nadležnog tužitelja te je kazao da bi sve priznao. Time je iznenadio sve, no ipak mu je određen istražni zatvor, jer se obrane ne iznose kad se tko sjeti već kako je propisano zakonom. U Remetincu je proveo vikend, nakon čega je, prema neslužbenim informacijama doveden u USKOK. Istražni zatvor mu je prošli tjedan određen zbog utjecaja na svjedoke, a u odnosu na njega predloženo je ispitivanje nekih 20-ak svjedoka.

Ako iznese obranu i prizna da su stanovi ipak njegovi, a ne od CEFISA, to će vjerojatno značiti da će USKOK tražiti da mu se ukine istražni zatvor. Naime, to je uobičajena praksa u takvim situacijama, jer  prestaju zakonske osnove da ga se drži u istražnom zatvoru. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se njegov potez odraziti na njegove suosumnjičenike, već spomenutog Širića te Vladu Zorića i Edu Seifrieda. Širić je iznio obranu, Zorić se branio šutnjom, a Seifried je negirao djelo koje mu se stavlja na teret. Svima im je kao i Kovačeviću istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Inače, osumnjičenik, odnosno optuženik, ako istraga završi podizanjem optužnice, ima se pravo braniti kako hoće, što znači da u svojoj obrani može i lagati. Kovačević ima još jednu istragu u aferi Janaf, a ovo za što je sada uhićen, krak je te afere. Prvi put je uhićen lani u rujnu, a u istražnom zatvoru je bio do prosinca. Po izlasku iz  Remetinca, novinarima je tada tvrdio da nije počinio to za što ga se sumnjiči.

 

>> VIDEO Trgovina grobovima na Mirogoju: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

Ključne riječi

Komentara 38

SA
sargu123
15:11 12.04.2021.

Ako je vijest točna treba paziti da mu se u zatvoru nešto ne desi, onako iznenada....

IM
ivica@ mali
14:48 12.04.2021.

mozda ce priznati....ali ne ce reci sve i sva...nije on nista radio bez nalogodavaca...reci istinu bilo bi vrlo opasno.....itd

Avatar lapolapo
lapolapo
15:18 12.04.2021.

Niš od toga,istina je voda duuuuuboka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije