Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ATIPIČAN PACIJENT'

Dr. Zovak ozdravio od korone: U usporedbi s američkim sustavom, mi funkcioniramo briljantno

Dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.04.2020.
u 09:38

- Ako nisu, preporučujem svima da pogledaju dokumentarni film Michaela Moorea 'Sicko'. Taj čovjek vrlo ozbiljno i dinamično pokazuje što je američki zdravstveni sustav. Naspram njih, mi funkcioniramo brilijantno - kaže Zovak

Prije nekoliko dana sam dobio potvrdu kako sam zdrav. Cijelo to vrijeme boravka u kući sam zapravo radio i to puno radno vrijeme. Odrađivao sam brojne videokonferencije sa svojim timovima. Bio sam cijelo vrijeme online, a trošio sam ga i na pisanje mailova, čitanje i na rješavanje nekih zaostataka. No moram priznati da mi je nedostajao posao. Za nas kirurge je najgora stvar kad ne smijemo ići u akciju i raditi - kaže  dr. Mario Zovak, ravnatelj zagrebačkog KBC-a Sestre Milosrdnice, koji je u samoizolaciji završio početkom travnja kada je u toj bolnici 15 zaposlenika bilo pozitivno na SARS-CoV-2.

Dodaje da je on dosadan i atipičan primjer zaražene osobe. - Nisam imao nikakvih simptoma te bolesti. Naravno, cijelo sam vrijeme bio doma i nisam prešao prag stana - kazao je za 24sata ističući kako mu je najviše nedostajao unuk Fran.

>> VIDEO Kako se brinuti o osobama sa sumnjom i potvrđenom zarazom koronavirusom?

Iako je liječnik, kaže kako ne voli serije koje se bave medicinom. No osvrnuvši se njih kazao je da je popularna serija Dr. House briljantna izmišljotina te da američki zdravstveni sustav ima brojne probleme. 

- Ako nisu, preporučujem svima da pogledaju dokumentarni film Michaela Moorea 'Sicko'. Taj čovjek vrlo ozbiljno i dinamično pokazuje što je američki zdravstveni sustav. Naspram njih, mi funkcioniramo briljantno - kaže Zovak dodjaući da s obzirom na to u kakvim uvjetima radimo, imamo izvrsne rezultate.

- Ministar zdravstva Vili Beroš pokazao je da je izvrstan u ovoj krizi. Maestralni su i Krunoslav Capak i Alemka Markotić. Sretni smo s njima i nadamo se da će nam ovo biti jedina ovakva kriza. Vjerujem da smo sad puno spremniji i za neke druge akcije te da smo razvili algoritme za sve situacije - kaže Zovak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije