Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Dr. Švajger: 'Tužit ću one koji me na javnim mjestima kleveću'

Svajger
Matija Topolovec/PIXSELL
16.10.2012.
u 11:43

Predistražne radnje zbog otvaranja Centra za dijalizu provodile su se 2009. godine, no protiv bolnice, a ne protiv mene

Iako su središnje točke jučerašnjeg nastavka sjednice Županijske skupštine trebale biti polugodišnja izvješća o radu Županije i ŽUC-a, kao grom iz vedra neba odjeknulo je pitanje predsjednika oporbenog HDZ-a Žarka Tušeka županici Sonji Borovčak zna li što o podnošenju kaznene prijave protiv aktualnog ravnatelja zabočke Opće bolnice dr. Ivana Švajgera zbog iznajmljivanja prostora za otvaranje Centra za dijalizu.

 Uvredljivi tonovi

Taj upit izazvao je i revolt HNS-ova vijećnika Stjepana Medvedeca, pa je došlo i do povišenih i uvredljivih tonova. Županica Sonja Borovčak odgovorila je Tušeku da o kaznenoj prijavi nema nikakvih saznanja, a ništa ne zna ni predsjednik Skupštine dr. Višeslav Ćuk koji je i djelatnik bolnice. Je li prijava podnesena, upitali smo i dr. Švajgera. – Istina je da su se još 2009. provodile neke predistražne radnje nakon prijave, vjerojatno od konkurencije, no sve je bilo čisto i transparentno. Optužbe su doista smiješne jer riječ je o  najoglednijem primjeru javno-privatnog partnerstva. No, predistražne radnje provodile su se protiv bolnice, a ne protiv mene. Sada je netko ponovno anonimno podnio prijavu, ali opet protiv bolnice, a ne mene osobno. Iza svega vjerojatno stoje oni koji su nezadovoljni kadrovskim promjenama na čelu bolnice – rekao je Švajger te na upit je li riječ o  bivšem ravnatelju dr. Belini, dodao je da je prijava anonimna, no da je i sam Belina u svom istupu u Večernjem listu govorio o kaznenoj prijavi protiv njega, što nije istina.

 Posla i za odvjetnika

– Da bih se zaštitio od ovakvih javnih kleveta, sa svim ću upoznati i odvjetnika te tužiti one koji me na tako ružan način na javnim mjestima kleveću, kaže Švajger. Nekadašnji v. d. ravnatelja bolnice Tomislav Jadan potvrdio nam je da su 2009. godine pokrenute neke predistražne radnje, no sve je ostalo na tome, a o novom slučaju ne zna ništa.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije