Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dr. sc. Tihani Petrović-Leš naslov počasne građanke Lepoglave

Biskup Josip Mrzljak predvodio je misu u zatvorskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca, u povodu 60. obljetnice blaženikova izlaska iz tamnice
09. prosinca 2011. u 10:59 0 komentara 25 prikaza
lepoglava1 (1)
Foto: presnimila Lj. Risek
Pogledajte galeriju 1/4

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo i društveni razvitak tri su glavna temelja na kojima počiva cjelokupni razvoj Lepoglave. U ovoj godini čak 40 posto gradskog proračuna usmjereno je u infrastrukturu, koju smo intenzivno gradili i uređivali u suradnji s partnerima, ŽUC-om, HC-om i Elektrom – to je, među ostalim, osvrćući se na rad gradskog vodstva u prošlom razdoblju, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Lepoglave brojnim posjetiteljima kazao gradonačelnik Marijan Škvarić. Svečana sjednica ujedno je bila središnji dio sedmodnevne proslave kojom građani, s pregršt raznih kulturnih, zabavnih, vjerskih i izložbenih manifestacija, obilježavaju 8. prosinca, Dan grada i župe.

Osvrnuo se Škvarić potom i na ulogu Grada u unapređivanju gospodarstva i društvenog života, gdje se mnogo ulaže u brendiranje čipke, rad s mladima, uređivanje igrališta u mjesnim odborima, opremanje vrtića te pomoć raznim udrugama. Predstavljen je idejni projekt Centra za mlade, sa sadržajima adrenalinskog parka za djecu i tinejdžere, koji je izradila mladež Lepoglave. Voditelj Projektnog ureda Emil Tkalec naglasio je da je u tijeku izrada nove, dopunjene strategije razvitka grada.

Počasnom građankom Lepoglave proglašena je dr. sc. Tihana Petrović-Leš iz Zagreba, koja domaćinima od prvih dana pomaže u organizaciji čipkarskih festivala i brendiranju čipke. Nagrada za životno djelo uručena je dugogodišnjem kulturnom djelatniku Mirku Varoviću. Plakete su dodijeljene tvrtki HIS iz Višnjice, Dječjem vrtiću Lepoglava te Kuglačkom klubu Lepoglava i DVD-u Višnjici.

U Domu kulture predstavljene su knjige „7. gardijska brigada Hrvatske vojske – PUME“ i „Zasebna postrojba PU varaždinske u obrani Vukovara i Borova Naselja od 11. rujna do 20. studenoga 1991.“ Predstavili su ih general Zdravko Jakop, predsjednik Udruge PUMA, i bojnici Mirko Martinjak i Slavko Šincek te branitelji Vukovara Ivan Piskač i Dragutin Špac.

Održana su i vjerska slavlja. U kapeli koja se nalazi u krugu Kaznionice, a uređena je kat iznad ćelije u kojoj je tamnovao blagopokojni kardinal Alojzije Stepinac, misu u povodu obilježavanja 60. obljetnice blaženikova izlaska iz zatvora predvodio je biskup mons. Josip Mrzljak, a u povodu Dana župe blagoslovio je kip Majke Božje Lepoglavske.

Među brojnim ostalim sadržajima izdvajamo i 3. festival zabavne glazbe koji će se održati u subotu, sportska natjecanja učenika osnovnih škola iz Lepoglave, Višnjice, Bednje, Vidma i Leskovca, susret dječice sa sv. Nikolom u Božićnom vlaku, kićenje bora kod Poslovnog centra… Slavlje završava u nedjelju, sportskim natjecanjima u školskoj sportskoj dvorani.

 

Jelena Dokić
nesalomljiva
Branio je kćeri vezu s Hrvatom: Tukao me remenom, pljuvao, tjerao da stojim gola
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.