Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza nesreće u varaždinu
Povratak na članak

Marušić: Korištenje mobitela u vožnji puno je opasnije kod starijih vozača

Po njegovom mišljenju trebalo bi uvesti obvezu liječničkog pregleda za osobe starije od 65 godina, čiji bi se troškovi subvencionirali iz državnog proračuna i Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa

Komentari 8

DU
Deleted user
19:04 11.09.2018.

Kad država uništava ceste nebrigom o istima onda bi valjda Zakon trebao kazniti odgovorne, to je prioritet cesta i samo cesta. Da je cesta normalna onda bi nesreća bilo malo. Vozači malih automobila su stalno na meti kritika, za koga služi cesta, valjda za vozila. Kad imamo na cesti pješake, bicikliste, male automobile, velika vozila, traktore onda se svašta može desiti. Kod mene od asfaltne ceste sada kamena cesta kao iz 16 stoljeća, treba terensko vozilo i od skakanja po rupama godišnji trošak održavanja vozila nekoliko tisuća kuna, tko je kriv, mi koji moramo biti tu gdje jesmo, država nikako ali naknade plaćamo mi, to nije pošteno.

VL
TA
taxiico
19:50 11.09.2018.

ma što nisu više taxisti ? aaa stručnjaka

VL
DU
Deleted user
18:16 11.09.2018.

Kamere kamere i kamere! Stanite na raskršča ili na “zeleni val”između 15 i 17 sati u Zagrebu i 50% vozača koristi mobitel al ih od njih 70% piše poruke!

VL
DU
Deleted user
00:03 12.09.2018.

Ne bi smjeli koristiti mobitele a što je sa cigaretama,sendvičem,sokom,sladoledom,kopanje po radiju ili još gore je što sam prije neki dan vidio jedan novi automobil koji je imao dva displeja na dodir stoga bi vas zamolio da se pomaknete iz 80-ih i vremena jugića i stojadina.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
21:19 11.09.2018.

Ma što to trabunjaš. Korištenje mobitela u vožnji je opasnije od prolaska kroz crveno. Hajde, malo manje ako imaš slušalice ili blue tooth, ali bilo koje korištenje skreće pažnju i fokus sa prometa. Ne znam što policija radi. Htio bi znati koliko je njih kažnjeno za taj prekršaj od jadnih 500kn. Po meni ta kazna bi trebala biti barem 10 puta veća us oduzimanje dozvole na pola godine. Drugi takav isti prekršaj bi trebao bti 20.000kn i godinu dana bez dozvoje, a treći put 50.000kn i trajnao oduzimanje dozvole. Kazneni za takve prekršaje ne bi trebalo brisati nikad. Pa dovoljno je pogledali nakratko lijevo i desno kada voziš pa vidiš da svaki peti laje na telefon. Da li netko zna odgovor radi čega ti isti kada idu van RH to ne čine. Što Slovenci, Austrijanci, Nejmci imaju., a mi nemamo. Zašto slovenci čim kroče u našu zemlju voze nedozvoljenom brzinom, laju na telefon, ne daju žmigavac itd. Pa kakva smo mi to zemlja i narod.

VL
DU
Deleted user
16:19 11.09.2018.

Slažem se u potpunosti! No, ima i nešto mnogo strašnije! Kako u Zemljama Zapada, tako i Hrvatske, ograničenje "najveće brzine je 130 km/h + 10% tolerancije, a voze se auti kojima nije podešen gas na tu brzinu, već se moguu voziti i do 300km/h!? Pa kada tu sjedne neki "mladac sa svojom curicom" prepun adrenalina, nabreklih testisa, mora se desiti nesreća, bar u 10 slučajeva na 100 takvih vozača!? Treba Zakonski staviti blokadu na gas tih bijesnih zvijeri od automobila, naročito kada su mladi u pitanju, noćni tulumi itd!? Zakon tu mora biti strog i da vrijedi za sve od Predsjednika Vlade do zadnjeg smrtnika? Bez ikakve iznimke, nitko se ne smije voziti brže od dozvoljene brzine i tako podesiti aute? Tko hoće brže voziti, neka ode na postojeće trkače staze i neka tamo trenira, a ne da nam trenira živce i puni stupce Crne kronike!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.