Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Mateje Janković

Dr. Kolak od lanjskog svibnja na Sudu HLK

05.03.2016., Vinkovci - Ginekolog Nikola Kolak. Photo:
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
02.08.2017.
u 07:00

Iskustvo Mateje Janković i smrt novorođenčeta pokrenuli su lavinu ispovijesti žena iz Vinkovaca i okolice koje su javno iznosile svoja iskustva kao pacijentice dr. Kolaka.

Postupak pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore protiv dr. Nikole Kolaka, ginekologa iz Vinkovaca čije je vođenje poroda Mateje Janković inspekcija ocijenila neadekvatnim te da nije prepoznao fetalnu patnju, tijekom koje je novorođenče preminulo, traje od lanjskog svibnja.

– Po donošenju odluke Časnog suda HLK postupat će u skladu s dodijeljenim joj ovlastima.

S obzirom na to da je disciplinski postupak u tijeku, nismo u mogućnosti komentirati moguće ishode kao ni predviđati termin završetka sudskog procesa – odgovorili su iz HLK na upit je li i kakva sankcija donesena protiv toga liječnika.

Iskustvo Mateje Janković i smrt novorođenčeta pokrenuli su lavinu ispovijesti žena iz Vinkovaca i okolice koje su javno iznosile svoja iskustva kao pacijentice dr. Kolaka. Iz vinkovačke bolnice tada su najavili da će donijeti i vlastitu mjeru s obzirom na nalaz inspekcije, no na naše pitanje ovih dana o konkretnom potezu koji su poduzeli u ovom slučaju tek su odgovorili da je dr. Kolak na godišnjem odmoru.

Komentara 2

OS
osica
10:26 02.08.2017.

Isuse Kriste, disiplinski od svibnja prpšle godine , a sada godišnji, što je gospodin radio između, bolovanje ili nedaj Bože posao ? Možda sve potraje i do mirovine . No, jeste li pitali kako je Mateja nakon grozne traume ?

SJ
Sjukju
11:41 02.08.2017.

U međuvremenu je....radio!!!! Da, da.....i to je moguće u lijepoj našoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije